Élet-Stílus

Klicsko péppé verte Csagajevet – videó

A profi nehézsúlyú bokszban őrzött mindhárom világbajnoki övét megőrizte az ukrán Vlagyimir Klicsko, aki a szombat késő esti mérkőzésen technikai KO-val győzött az üzbég Ruszlan Csagajev ellen.

Több mint 60 ezer néző a gelsenkircheni Schalke04 focicsapat stadionjában, de nem labdarúgó, hanem profi ökölvívó mérkőzésen… Szombaton este Vlagyimir Klicsko és Ruszlan Csagajev csapott össze a német városban, a tét pedig az előbbi bokszoló WBO, IBF és IBO nehézsúlyú világbajnoki címe voltak (az üzbég bajnok WBA címe nem került terítékre).

Az izgalmasnak nem nevezhető felvezető program után a szurkolók nagy és látványos csatát/győzelmet vártak, és összességében nem is csalódhattak. A nyitó menetben gyakorlatilag minden a várakozásoknak megfelelően alakult: Csagajev hajolgatva próbált támadni és közel kerülni Klicskóhoz, aki azonban előbb precíz feltartó/megelőző balegyenesekkel, majd a felvonás végén már egy látványos jobbossal szabott gátat a kihívó rohamainak.

Csoda hogy Csagajev kibírta a 9. menetig (mti/epa)

Csoda hogy Csagajev kibírta a 9. menetig (mti/epa)

A második etapban aztán majdnem vége lett a küzdelemnek, ugyanis a remek formában lévő Klicsko bő fél perccel a menet vége előtt egy pontos és erős jobbegyenessel padlóra küldte riválisát, aki – talán a hátralévő rövid időnek köszönhetően – kihúzta a gongig. A leütés nyilvánvalóan nagyon megzavarta Csagajevet, aki látványosan szétesett, és a 3. menetben szinte találatot sem tudott jegyezni, nem úgy Klicsko, aki a sokak által hiányolt jobbal, és a megszokott ballal egyaránt pontos ütéseket vitt be a tanácstalan üzbég fejére, aki többször is bajba került, de megúszta a ki-, vagy leütést.

A következő percekben állandósulni látszott ez eddigi meccskép: Klicsko irányított, az edző által folyamatosan hajtott Csagajev pedig csak asszisztált az ukrán produkciójához, és csak az volt a kérdés, hogy a fizikálisan is toppon lévő Klicsko rámegy-e a kiütésre, illetve hogy Csagajev álla és szíve mennyire bírja a gyűrődést.

A hetedik menetben Csagajev gondjai még inkább fokozódtak, jobb szemöldöke felrepedt, ami nyilvánvalóan még inkább megzavarta az amúgy sem túlzottan határozott bunyóst. Ekkor a mérkőzés teljesen egysíkúvá vált, Klicsko óriási fölényben volt továbbra is. A 9. menet végén aztán minden kérdőjel kiegyenesedett, és a brutális verést kapott Csagajev sarka az említett felvonást követő szünetben feladta az értelmetlen küzdelmet. (Videó)

A profi karrierje talán legjobb, legösszeszedettebb teljesítményét nyújtó Klicsko ezzel az értékes sikerrel megvédte világbajnoki címeit, míg az első vereségét elszenvedő és az elcsúsztatott formaidőzítés szempontjából sem túl szerencsés Csagajev javára talán csak azt lehet írni pozitívumként, hogy jóval tovább tartott ki, mint ahogy az a találkozó kezdeti menetei után várható volt.

legyőzték garayt

Hatalmas meglepetésre elvesztette WBA félnehézsúlyú világbajnoki címét Hugo Hernan Garay. Az argentin bunyós Santa Fe-ben lépett ringbe Gabriel Campillo ellen, aki eddigi karrierje során egyetlen igazán komoly nevet sem tudott legyőzni, ellenben kikapott Karo Murattól és Vyacheslav Uzelkovtól is. A meccs első felében Garay agresszíven, sokat ütve bunyózott, de a kissé passzívitásba menekülő kihívó jól védekezett és ügyesen fárasztotta ellenfelét. Campillo aztán a találkozó második felében megrázta magát és átvette az irányítást, amivel a kissé fáradt, de nagy szívvel küzdő Garay nem tudott lépést tartani. A szoros 12 menet után a pontozók többségi döntést (115-114, 114-113, 114-114) hoztak, ami alapján a spanyol bunyós lett az új világbajnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik