Élet-Stílus

Kiesett a világbajnok a Konföderációs Kupán

Nem élte túl a csoportkört az olasz labdarúgó-válogatott a Konföderációs Kupán, miután a harmadik meccsén teljesen esélytelen volt a brazilokkal szemben. A selecao mellett az Egyesült Államok csapata készülhet az elődöntőre.

Borzalmasan gyengén sikerült a világbajnok olasz együttes szereplése a dél-afrikai tornán. Az amerikaiakat nagy nehezen, és némi szerencsével legyőzték, majd óriási meglepetésre kikaptak Egyiptomtól. Az utolsó csoportmeccsen is a várakozáson alul teljesített a Squadra Azzura, amelynek ilyen formában esélye sincsen világbajnoki címének megvédésére.

A brazilok már a második fordulóban bebiztosították a helyüket az elődöntőben, de az olaszok elleni meccset nem vették félvállról. Az első negyedórában lefocizták ellenfelüket Kakáék, Marcello Lippi csapata félóra elteltével eszmélt, de a gyors brazil gólok megpecsételték a sorsukat.

A duplázó Luis Fabiano (mti/ap)

A duplázó Luis Fabiano (mti/ap)

Fabiano előbb Maicon lövését szelídítette meg, és a bal alsóba küldte, öt perccel később pedig közvetlen közelről emelte át a tehetetlen Buffont. Még a szünet előtt Dossenáról a saját kapujába pattant be egy beadás, végleg eldöntve az összecsapást.

A második félidőben érezhetően visszavett a tempóból a brazil együttes, de még így is enyhe mezőnyfölényben játszott. Az olaszoknak komoly helyzetük nem is nagyon volt, és – a mutatott játék alapján teljesen megérdemelten – kiestek.

A brazilokkal együtt az amerikaiak jutottak be a legjobb négy közé, miután meglepetésre 3-0-ra verték az Afrika-bajnok egyiptomiakat.

Konföderáció Kupa, B csoport, 3. forduló:
Egyesült Államok-Egyiptom 3-0 (1-0)
Gól: Davies (22.), Bradley (64.), Dempsey (71.)
Egyesült Államok: Guzan – Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein – Bradley,Clark – Dempsey, Donovan – Davies (Casey 82.), Altidore (Feilhaber 69.)
Egyiptom: Al Hadary – Fathy (Said 56.), Said, Wael Gomaa, Farag – Al-Muhammadi, Mohamed Shawky, Hosny – Aboutreika -Abdelghany (Abou Greisha 62.), Ahmed Eid (Hassan 50.)

Brazília-Olaszország 3-0 (3-0)
Gól: Fabiano (37., 43.), Dossena (45. öngól)
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan (Luisao 24.), Andre Santos – Gilberto Silva (Kleberson 84.) -Ramires (Josue 86.), Felipe Melo – Kaka – Robinho, Luis Fabiano
Olaszország: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena – de Rossi -Montolivo (Pepe 46.), Pirlo – Camoranesi, Iaquinta (Rossi 38.) – Toni (Gilardino 57.)

A csoport végeredménye:
1. Brazília 9 pont
2. Egyesült Államok 3 (4-6)
3. Olaszország 3 (3-5)
4. Egyiptom 3 (4-7)

Az elődöntőben
június 24., szerda, Bloemfontein:
Spanyolország-Egyesült Államok 20:30 ó

június 25., csütörtök, Johannesburg:
Brazília – Dél-afrikai Köztársaság 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik