Élet-Stílus

Távozik a Juventus veterán védője

Csaknem 12 millió euróért szerződtetett védőt az Arsenal, Olof Mellberg elhagyja a Juventust, és Görögországban futballozik tovább, a gólzsák Marco Di Vaio viszont két évvel meghosszabbította a szerződését Bolognában. Rövid hírek.

Belga hátvéd Londonban

Az Arsenal leigazolta az Ajax Amsterdam csapatkapitányát, Thomas Vermaelent. A 23 éves belga hátvéd 11,8 millió euróért költözött Londonba. Vermaelen 18 évesen mutatkozott be az holland csapatban, amelyben 143 mérkőzést játszott.

Jordi Gómez a Premier League-ben

A Wiganhez igazolt Jordi Gómez, az Espanyol középpályása.
A 24 éves futballista a tavalyi idényt a Swansea együttesénél töltötte kölcsönben, és az Athletic új menedzserének, az egykor a Swansea-nél is dolgozó Roberto Martineznek köszönheti új, hároméves szerződését. A BBC értesülései szerint a Wigan 1,7 millió fontot adott a tavaly 14 bajnoki gólt szerző futballistáért.

Mellberg az Olimpiakosz játékosa lett (MTI/EPA)

Mellberg az Olimpiakosz játékosa lett (MTI/EPA)

Mellberg búcsút intett Torinónak

A Juventustól az Olimpiakoszhoz igazolt Olof Mellberg, a zebrák 32 éves svéd védője. Mellberg egy szezont töltött Torinóban, ahol 27 bajnokin játszott. A görögök 2 millió eurót fizettek érte.

Fiatal tehetséget igazolt az Udinese

Az Udinese leigazolta a spanyol másodosztályú Albacete 18 éves középpályását, Jaime Romero Gómezt. A friuliak eladták a 22 éves Roman Jeremenkót a Dinamo Kijevnek, amelynél a finn állampolgárságú játékos az előző idényt töltötte kölcsönben.

Japán középpályás a Rennes-ben

A Rennes megszerezte Junicsi Inamotót, az Eintracht Frankfurt japán középpályását. A 29 esztendős játékos szerződése nyáron lejárt a német klubnál, így ingyen költözhetett Franciaországba, ahol az a Frederic Antonetti lesz az edzője, akivel az 1998/99-es idényben a Gamba Oszakánál dolgozott együtt.

Cannavaro pályára lép a brazilok ellen (MTI/EPA)

Cannavaro pályára lép a brazilok ellen (MTI/EPA)

Hosszabbított a gólzsák

Két évvel meghosszabbította szerződését a Bolognával Marco Di Vaio, a csapat gólzsákja. A 33 esztendős olasz csatár élete legjobb idényét hagyta maga mögött, 38 bajnokin 24 gólt szerzett, és ezzel második lett a Serie A góllövőlistáján Zlatan Ibrahimovic mögött. Di Vaio 2011-ig írta alá új kontraktusát.

Cannavaro gyászol – de futballozik

Elhunyt Fabio Cannavaro nagyapja, de a 35 éves védő a gyász ellenére úgy döntött, hogy nem hagyja el a Konföderációs Kupán szereplő válogatott keretét, hanem pályára lép az olaszok számára sorsdöntő, Brazília elleni mérkőzésen is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik