Élet-Stílus

Potyogtak a gólok a margitszigeti pólógálán

A olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósok szálltak vízbe a margitszigeti a Vodafone Aranygálán. Látványos megoldásokban nem volt hiány, potyogtak a gólok. A bíróként közreműködő Kemény Dénest olimpiai aranyakkal lepték meg.

A péntek esti örömpólóban a 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban ugyanúgy Kemény Dénes szövetségi kapitány irányításával győztes összesen 21 játékosból 19 vett részt (Märcz Tamás és Fodor Rajmund hiányzott), s a meccsen lehetőséget kaptak az elmúlt 12 évben világ- és Európa-bajnok magyar pólósok is.

Hiánytalanul ott volt a hat egyaránt háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdás: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Biros Péter, Kiss Gergely és Molnár Tamás.

Mindenki jól szórakozott (MTI)

Mindenki jól szórakozott (MTI)

Az egyik csapatot (fehér sapkások) Benedek, Biros, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi, Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila és Vincze Balázs, a másikat (kék sapkások) pedig Gergely István, Kásás, Kiss Csaba, Kiss Gergő, Kósz Zoltán, Molnár, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes és Varga Tamás alkotta.

A mérkőzésen – amelyen a szövetségi kapitány, a sikerkovács Kemény Dénes volt a bíró – potyogtak a gólok, látványos megoldásokban sem volt hiány, de a szünetekben sem unatkoztak a nézők (mintegy ötezren voltak a Hajósban), végül a kékek 18-17-re nyertek.

A gálán külön köszöntötték azokat, akik utoljára húztak sapkát a válogatottban, míg Kemény a meccs végén az olimpiai aranyak másolatát vehette át, ugyanis a szakvezetők nem kapnak az eredetiből az ötkarikás játékokon. A gála hárommilliós bevételét jótékony célra, a magyar vízilabda-utánpótlás javára fordítják.

Kemény gála utáni nyilatkozatát meghallgathatja – itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik