Élet-Stílus

A Chelsea fellebbez Drogbáék ügyében

A Chelsea labdarúgócsapata bejelentette, hogy fellebezz az európai szövetségnél (UEFA) Didier Drogba és José Bosingwa összesen tízmeccses eltiltása miatt.

A Barcelona elleni – idegenbeli góllal elveszített – Bajnokok Ligája-elődöntőt követően a Chelsea-játékosok, Didier Drogbával az élen megrohamozták Tom Henning Övrebö bírót, akin több meg nem adott tizenegyest kértek számon.

Drogbát keménnyen megbüntették (MTI/EPA)

Drogbát keményen megbüntették (MTI/EPA)

Az UEFA fegyelmi bizottsága az ügyben szerdán súlyos ítéletet hozott: a játékvezetőt a kamerák előtt inzultáló, s válogatott jelzőkkel illető Drogbát hat nemzetközi klubmérkőzésről tiltották el – ebből kettőt két évre felfüggesztettek -, míg a bírót egy nyilatkozatában tolvajnak nevező Jose Bosingwa négymeccses eltiltást kapott, ebből egyet szintén két évre felfüggesztettek.

A testület emellett 100 ezer euróra büntette az angolokat a játékosok, valamint a szurkolók viselkedése miatt – a londoni klub ez ellen is fellebbez, erre egyébként még hat napja van.

A BBC internetes kiadása emlékeztet arra, hogy az afrikai támadó még a döntés meghozatala előtt leszögezte, tudja, hogy helytelenül, profi játékoshoz méltatlan módon viselkedett, éppen ezért kapjon bármilyen büntetést, elfogadja azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik