Élet-Stílus

Súlyos balesetet szenvedett a Talma-utód

Fantasztikusan ment Németh Balázs a valenciai teszten, de az utolsó körökben nagyot bukott, s eltörte kézközépcsontját. A Balatonring Team fiatal pilótáját műteni kell, egyelőre bizonytalan, hogy mikor térhet vissza a pályára.

Németh Balázs, a gyorsasági motoros-világbajnokságban szereplő Balatonring Team versenyzője nagyot bukott, szerdán, a valenciai tesztelések során. A 250 kcm-es géposztályban szereplő magyar istálló tájékoztatása szerint a fiatal sportoló jól teljesített az edzésen, ám a tréning utolsó részében, a pálya négyes kanyarjában megcsúszott motorjának a hátulja, ő lerepült a gépről, s megütötte bal kezét.

Bizonytalan időre kidőlt (Balatonring Team)

Bizonytalan időre kidőlt (Balatonring Team)

Némethet a pályáról egy valenciai kórházba szállították, ahol az ismert Enrique Gastaldi döntött úgy a leletek ismeretében, hogy meg kell operálni a 21 éves pilótát. A műtétre várhatóan csütörtök délután kerül sor, azt még nem lehet tudni, hogy Némethnek mennyi időt kell kihagynia.

“Nagyon sajnálom, ami történt, hiszen sikeres tesztnap végén voltunk már – mondta a csapatnál Talmácsi Gábor helyét átvevő, s eddig két futamon szerepelt sportoló. – A motor beállításaira figyeltünk elsősorban, még nem is arra, hogy a lehető legjobb időket produkáljam, de így is megközelítettem di Meglio eredményeit. Az utolsó körökben estem el, a négyes kanyarban, és azonnal éreztem, hogy nagy a baj a bal kezemmel. Ott a pályán is megvizsgáltak, aztán a kórházban, és ma reggel derült ki, hogy mindenképpen műteni kell. Arról, még korai beszélni, hogy mikor térhetek vissza, de, aki ismer, az tudja, hogy az életem a motorozás, így soha nem adom fel.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik