Élet-Stílus

Játszadoztak a brazilok az USA ellen

A brazil labdarúgó-válogatott fölényesen, 3-0-ra nyert az amerikai csapat ellen a Dél-Afrikai Köztársaságban zajló Konföderációs Kupa csoportküzdelmeinek második fordulójában, s így biztosan ott van a legjobb négy között.

A brazilok az első meccsükön 4-3-ra győzték le Egyiptom legjobbjait egy a hajrában szerzett tizenegyessel. Nem csoda, hogy Carlos Dunga nem volt elégedett, és a második mérkőzésre négy poszton is változtatott. Az amerikaiak kezdésként a világbajnok olaszoktól szenvedtek 3-1-es vereséget, és a brazilok ellen sem számíthattak jobb eredményre.

A selecao azonnal átvette az irányítást, és már a hetedik percben vezetést szerzett: Maicon ívelt a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást, amit Felipe Melo bólintott szorongatott helyzetből a hálóba. Percekkel később egy kontrából megduplázta előnyét a brazil együttes. Labdát vesztettek az amerikaiak egy szögletet követően, Kakáék villámgyorsan átértek a másik kapuhoz, és Robinho higgadtan bevágta a ziccert.

Robinho könnyedén elpasszolt Howard mellett (mti/ap)

Robinho könnyedén elpasszolt Howard mellett (mti/ap)

Nem álltak be védekezni az amerikaiak, próbáltak támadgatni, de az átalakított brazil védelem az első félidőben könyörtelenül megállította a rohamokat. Játszadoztak ellenfelükkel a selecao sztárjai, folyamatosan óriási nyomás alatt tartották a kapujukat, csak a szerencséjüknek köszönhették az amerikaiak, hogy az első félidőben kétgólos maradt a különbség.

A második félidőben sem változott a játék képe, az amerikaiak ráadásul egy óra elteltével emberhátrányba kerültek. Kljestan kiállítását követően Maicon is beköszönt egy gyönyörű támadás végén, beállítva a végeredményt.

A hátralévő percekben félgőzzel futballoztak a brazilok, az amerikaiak erejéből csak két kapufára futotta.

Konföderációs-kupa, B csoport 2. forduló:
Brazília-Egyesült Államok 3-0 (2-0)
Loftus Versfeld, vezeti: Busacca (svájci)
Gól: Felipe Melo (7.), Robinho (20.), Maicon (62.)
Kiállítva: Kljestan (57.)
Brazília: Julio Cesar – Maicon, Lucio (Luisao 70.), Miranda, Andre Santos -Ramires, Gilberto Silva, Felipe Melo – Kaka (Julio Baptista 68.) – Robinho, Luis Fabiano (Nilmar 68.)
Egyesült Államok: Howard – Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein – Bradley, Kljestan, Beasley (Casey 46.) – Dempsey, Donovan -Altidore (Feilhaber 60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik