Élet-Stílus

Kikaptak a szlovákok, Fazekaséknak győzniük kell

A görögök elleni selejtezőn toronymagas esélyesként lép pályára a kézilabda-válogatott, amely vasárnap Szlovákiában harcolhatja ki az Európa-bajnokságon való szereplést. Nagy László és Iváncsik Tamás visszatér a keretbe, a sérült Eklemovics Nikolára nem számíthat a kapitány.

Parádésan kezdődött az Eb-selejtező-sorozat, Hajdu János csapata négy győzelemmel, köztük a világbajnoki ezüstérmes horvátok elleni sikerrel magabiztosan vezette a csoportját. Az elmúlt héten aztán megtorpant, és egy elkerülhető vereséggel saját magát hozta nehéz helyzetbe a férfi válogatott.

A szlovákok ellen a második félidőben volt egy nagyon gyenge sorozata a csapatnak, amely végül egy góllal kikapott a papíron gyengébb ellenfelétől. A papírforma ugyanakkor megtévesztő, hiszen a februári vébén is meglepték Császár Gáborékat a szlovákok.

Fáradtak de motiváltak (mti)

Fáradtak de motiváltak (mti)

A hétvégén következett a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes, amely csak óriási erőfeszítések árán győzte le a magyar csapatot. Hiába játszott szenzációsan a két kulcsemberét (Nagy László, Eklemovics Nikola) is nélkülöző válogatott, a bírók által megtámogatott hazaiak végül egy góllal jobbnak bizonyultak.

Néhány nappal később a szlovákok is letudták a horvátok elleni vendégszereplést, és jókora, 12-pontos verésbe szaladtak bele. A szerda esti eredmény alátámasztani látszik, amit Fazekas Nándor is elmondott az FN-nek. „Nyerhető a szlovákok elleni mérkőzés, nem szabad, hogy a világbajnokság, és a múlt heti mérkőzés után harmadszor is meglepjenek minket” – mondta a válogatott első számú kapusa, aki – öt Bundesligában töltött szezont követően – hazaigazolt a Veszprémhez.

Előbb azonban győznie kell a görögök ellen a csapatnak. A papírforma mellett már csak azért is kötelező a siker, mert az ellenfél legjobbja, Szavasz Karipidisz (282 találattal lett a Bundesliga gólkirálya) sérülés miatt nem vállalta a játékot. „A szlovákok ellen jó eredményeket értek el, és bár a mostani csapatukban több az otthon játszó kerettag, mindenképpen oda kell figyelnünk a Bundesligában szereplő kézilabdázóikra” – nyilatkozta Hajdu János a kezi.hu-nak.

„A bordasérüléssel bajlódó Eklemovics nincs velünk, és több játékos is nagyon fáradt, de az akaratot, a motivációt mindenki szemében látom, de ez el is várható, hiszen győznünk kell” – mondta a kapitány, aki a továbbiakban számíthat a horvát meccset fáradtság miatt lemondó Nagy Lászlóra, Iváncsik Tamásra és Rosta Miklósra.

Idegenben még tavaly ősszel hat góllal győztük le a görögöket, hazai pályán kötelező a két pont megszerzése. A horvátok elleni produkcióval verhető a csütörtöki ellenfél, és a szlovákok otthonában sem okozhat problémát az Eb-szereplést érő pontocska megszerzése.

férfi európa-bajnoki selejtező, 4. csoport

Csütörtök:
Magyarország-Görögország, Békéscsaba 18 ó (Sport1)

Vasárnap:
Szlovákia-Magyarország, Galgóc (Hlohovec) 16 ó (Sport1)
Görögország-Horvátország, Komotini 15 ó

A csoport állása:
1. Horvátország 12 pont/7 mérkőzés
2. Magyarország 8/6 (179-141)
3. Szlovákia 8/7 (195-185)
4. Görögország 6/6 (156-162)
5. Finnország 0/8
A csoport első két helyezettje jut ki a januári, ausztriai Eb-re.

A magyarok korábbi eredményei:
október 29.: Görögország-Magyarország 21-27
november 2.: Magyarország-Horvátország 30-28
november 27.: Finnország-Magyarország 21-34
november 30.: Magyarország-Finnország 34-15
június 10.: Magyarország-Szlovákia 29-30
június 14.: Horvátország-Magyarország 26-25

Ajánlott videó

Olvasói sztorik