Élet-Stílus

Bombameglepetés a Konföderációs Kupán

A világbajnok olasz labdarúgó-válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az egyiptomi csapattól a Konföderációs Kupa csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A világbajnok olaszok nem tettek túl jó benyomást az amerikaiak ellen, és a második csoportmeccsük sem sikerült túl fényesre. Az első fordulóban a brazilokat megizzasztó egyiptomiak egy szögletből szerzett fejesgóllal meglepték a világbajnokot.

Unalmas mezőnyjátékkal teltek az első percek: az olaszoknál volt többet a labda, de az egyiptomiak kontráikkal nem egyszer eljutottak Buffon kapujáig. Az első komoly helyzetet De Rossi rontotta el, a Roma középpályása 15 méterről bombázott a felső léc fölé. Az egyiptomiak először a 40. percben veszélyeztettek, Buffon ujjheggyel tolta ki Hosni kapáslövését.

Bombameglepetés a Konföderációs Kupán 1

Másodpercekkel később a Juventus kapusa is tehetetlen volt. Aboutreika szögletét nézte el a két éve értékelhetetlen produkciót nyújtó Cannavaro, és Homos fejese a kapufáról bepattant.

Soha nem fog kiderülni, hogy Marcello Lippi mit mondott a világbajnok öltözőjében, az viszont biztos, hogy a tréner rövidre fogta, hiszen percekkel az újrakezdés előtt a kispadon ücsörgött.

A második félidőt ott kezdték a csapatok, ahol korábban abbahagyták. Az olaszok ötlettelenül passzolgattak, és a felívelt labdáikat könnyedén kivágták az Afrika-bajnok védői. Al Hadarynak a fordulás után sokkal több védenivalója volt, Montolivo majd Iaquinta lövésénél szerencséje is volt az egyiptomi kapusnak. Az Udinese csatára a hajrában a kapufát is eltalálta, gól azonban már nem esett.

konföderációs-kupa, b csoport, 2. forduló

Egyiptom-Olaszország 1-0 (1-0)
Gól: Homos (40.)
Ellis Park, Vezette: Hansson (svéd
Egyiptom: Al Hadary – Said – Fathy (Hassan 80.), Said, Wael Gomaa, Moawad (Farag 70.) -Mohamed Shawky, Humos – Aboutreika, Hosny – Zidan (Ahmed Eid 57.)
Olaszország: Buffon – Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Grosso – de Rossi – Gattuso (Montolivo 58.), Pirlo – Quagliarella (Pepe 64.), Rossi (Toni 58.) – Iaquinta

Állás:
1. Brazília 6 pont
2. Olaszország 3 (3-2)
3. Egyiptom 3 (4-4)
4. Egyesült Államok 0

Vasárnap:
Olaszország-Brazília 20:30 ó
Egyiptom-Egyesült Államok 20:30 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik