Élet-Stílus

Nadal és Szafina az első kiemelt

A férfiaknál és nőknél is a világelső, azaz a spanyol Rafael Nadal és az orosz Dinara Szafina lesz az első kiemelt a jövő héten kezdődő angol nyílt teniszbajnokságon. Szávay Ágnes 30. kiemeltként indul Wimbledonban.

Az All England Club szerdán hozta nyilvánosságra a kiemelési listát, és ebben nincs különösebb meglepetés. A címvédő Rafael Nadal mögött a hatodik győzelmére hajtó svájci Roger Federert rangsorolták másodikként, míg a harmadik kiemelt a Queen’s Club versenyét vasárnap megnyerő skót Andy Murray lesz, aki Bunny Austin 1938-as menetelését követően az első olyan brit teniszező lehet, aki férfi egyesben döntőig jut Wimbledonban.

A további sorrend: Novak Djokovics (4.), Juan Martin Del Porto (5.), Andy Roddick (6.), Fernando Verdasco (7.), Gilles Simon (8.). A tavalyi elődöntős orosz Marat Szafin 15., míg a bombaszerváiról ismert horvát Ivo Karlovic 23. kiemeltként indul a füvespályás Grand Slam-tornán.

A salakkirály ismételhet Wimbledonban (MTI/EPA)

A salakkirály ismételhet Wimbledonban (MTI/EPA)

A nőknél Szafinát rangsorolták a legelőkelőbb helyen, a világelsőt Serena Williams és a címvédő Venus Williams követi a sorban.
A 2004-es bajnok Marija Sarapovát, aki hosszú kihagyása miatt jelenleg csak az 59. a világranglistán, a 24. helyen rangsorolták a szervezők. Szávay Ágnes a 30. kiemelt lesz az angol nyílt teniszbajnokságon, amelyen mellette Czink Melinda is alanyi jogon került a főtáblára. A sorsolás pénteken esedékes.

A teljes kiemelési lista – itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik