Élet-Stílus

Wimbledon: Arn egy sikerre a főtáblától

Arn Gréta legyőzte az ausztrál Monique Adamczakot a angol nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában. A főtáblára jutáshoz még egy siker kell.

A világranglistán 202. magyar játékos három szettben, az utolsó könnyedén nyerve intézte el a nála három hellyel előrébb rangsorolt ausztrál Monique Adamczakot az angol nyílt teniszbajnokság női selejtezőjének második fordulójában.

Arn a rövidítésben nyerte meg az első játszmát, a másodikat azonban „elajándékozta” – és még csak meg sem nehezítette a 26 éves ausztrál hölgy dolgát.

A harmadik, döntő „menetben” aztán a 30 esztendős magyar játékos 1:0-nál elvette ellenfele adogatójátékát, majd a sajátját meglehetősen nehezen, kínlódva hozta – ám a lényeg az, hogy ezzel 3:0-s előnybe került. Adamczak ezt követően ugyan szépített, ugyanakkor több játékot már nem tudott nyerni.

Arn Gréta – aki már csak egy győzelemre van a főtáblától – a kvalifikáció utolsó körében a spanyol Arantxa Parra Santonjával (205.) csap össze, akivel még nem találkozott profi tornán.

Marosiék továbbjutottak

Marosi Katalin a román Edina Gallovits-csal az oldalán sikerrel vette szerdán az angol nyílt teniszbajnokság női páros selejtezőjének első fordulóját. A hatodik helyen kiemelt duó a nyitókörben a Stephanie Dubois, Stefanie Vögele kanadai, svájci kettőst verte két sima szettben – írta az MTI.


Selejtező, 2. forduló:
Arn Gréta-Adamczak (ausztrál) 7:6 (8-6), 2:6, 6:1

Női páros selejtező, 1. forduló:
Marosi, Gallovits-Dubois, Vögele 6:3, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik