Élet-Stílus

Talma pár tizedre a világbajnoktól

Egy nappal a Katalán Nagydíj után ismét új motorját próbálgatta Talmácsi Gábor. A Scot Honda versenyzője a hétfői teszten tovább javította idejét, csak néhány tized választotta el a 2006-ban világbajnokságot nyerő Nicky Haydentől.

Élete első MotoGP-versenyén utolsóként, azaz a 17. helyen intették le Talmácsi Gábort, aki nem sokat pihent, hiszen egy nappal később a barcelonai aszfaltcsíkon tesztelt.

Talma különböző beállításokat próbált ki az új motorján: jó irányba indultak el a szerelőkkel, hiszen akárcsak a hétvégén, hétfőn is folyamatosan javította az idejét. A nyolcadlitereseknél világbajnok magyar motoros 53 kört teljesített, és a legjobb ideje 1:45.502 volt. Az edzés második felében alig pár tized választotta el Talmácsit, és a 2006-ban világbajnokságot nyerő amerikai Nicky Haydentől.

Talma pár tizedre a világbajnoktól 1

A tesztnap végén a csapat, a mérnökök, a gumi- és a motorszállító közösen értékelt, és átbeszélték a közeljövőre vonatkozó terveket. Mindenki dicsérte a magyar klasszist, aki hamar megbarátkozott a motorjával, és a pénteki szabadedzés óta folyamatosan javított időeredményén.

„Nagyon boldog vagyok, tovább fejlődtünk a teszten, és ez most a legfontosabb. Ma már a beállításokat próbáltuk rám hangolni. Jól haladunk, kitaláltunk néhány változtatást, amelyekkel tovább gyorsultam, egyre jobban érzem a motort. Nagyon jól esik a mérnökök és a szerelők folyamatos dicsérete, ez is motivál abban, hogy minél hamarabb utolérjem a mezőnyt” – nyilatkozta honlapján a magyar motoros.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik