Élet-Stílus

A női kézilabdázók kijutottak a vb-re

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi kínai világbajnokságra, miután a selejtező visszavágóján Nyíregyházán is nyert, mégpedig fölényesen, 33-22-re.

A magyar válogatott kettős győzelemmel jutott tovább, és vehet részt a decemberi kínai világbajnokságon. A múlt heti első mérkőzésen a jól védekező magyarok 22-21-re nyertek, de Imre Vilmos szövetségi kapitány mindenkit óvott attól, hogy az idegenbeli sikertől “elaludjon”.

Telt ház fogadta a csapatokat, és a szurkolók között akadtak néhányan, akik többször gyalázták a vendégeket.

Remekül kezdtek a magyarok, úgy húztak el 4-0-ra, hogy közben Herr négy védéssel mutatkozott be. A szlovákok csak a 7. percben lőtték első góljukat.

Tóth tímea hat gólt szerzett (MTI)

Tóth Tímea hat gólt szerzett (MTI)

A henger nem állt meg, 7-1-nél, a 9. percben a vendégek időt kértek, majd több poszton cseréltek. Később mindkét oldalon kimaradt egy-egy hétméteres, és negyedóra elteltével 9-2 volt az állás. Ahogy egy kicsit könnyelműen játszottak a magyarok, Imre azonnal időt kért, noha a 11-5 erre nem adott volna okot. Felpörögtek a szlovákok is, és sorozatban lőtt három találattal jelezték, hogy nem adják fel. Csakhogy a hazaiak tanultak a hibákból, és Tóth Tímea vezérletével gyorsan visszaállt a megnyugtató különbség.

A második félidő elején felváltva estek a gólok, azonban egyre több lett a hiba. Idővel megint összeállt a védekezés, és még emberhátrányban is sikerült betalálni (39. perc: 21-13). A vendégek igazából akkor tudtak betalálni, amikor a magyarok könnyelműsködtek.

A közönség szórakoztatása tovább folytatódott, és 49. percben kétszámjegyű lett a különbség (27-17). A szlovákok időt kértek, hogy elkerüljék a megalázó vereséget.

Tomori zsuzsanna a szlovák védők gyűrűjében (MTI)

Tomori Zsuzsanna a szlovák védők gyűrűjében (MTI)

A végén minden magyar mezőnyjátékos lőtt gólt, így nem teljesült a rivális kívánsága. A két csapat annak ellenére sem volt azonos súlycsoportban, hogy a magyaroknál hiányzott két sztár, Pálinger és Görbicz, így teljesen megérdemelt a továbbjutás.

“Maradéktalanul elégedett vagyok a csapattal. Nem volt ok az izgalomra” – nyilatkozta Imre Vilmos szövetségi kapitány. “A védekezésünk, a kapusteljesítményünk, a támadásunk is működött. Csak néhány hibánk volt, de ez belefért. Nagyszerű, hogy az olimpia után visszatérhetünk Kínába.”

vb-selejtező, visszavágó

Magyarország-Szlovákia 33-22 (18-11)
Gól: Tóth T. 6, Szucsánszki 5/1, Orbán 4, Tóth K. 4, Vérten 3, Vincze 3, Tomori 2, Hornyák 2, Bognár 1, Mörtel 1, Sopronyi 1/1, Szabó 1, illetve Stuparicova 4, Jakubisova 3/2, Popluharova 3/1, Vorreiterova 3, Skolkova 3, Dubajova 3, Benuskova 2/1, Trochtova 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik