Élet-Stílus

Gólnélküli nyitány a Konföderációs-kupán

Nem hozott gólt a labdarúgó Konföderációs-kupa vasárnapi nyitómérkőzése: a házigazda dél-afrikaiak és az Ázsia-bajnok irakiak megosztoztak a pontokon Johannesburgban.

A kevés helyzetet, és annál is kevesebb tetszetős megmozdulást eredményező találkozó első félórája óvatos labdázgatással telt. A legnagyobb lehetőség a vendéglátók előtt adódott, ám a 37. percben Parker messziről nem találta el a kaput.

Fordulás után felpörögtek a hazaiak, viszont támadásszövéseikbe rengeteg hiba került – vagy egy fűcsomó, vagy egy technikai baki: az első húsz percben Kasszidnak nem volt miért aggódnia.

Abbasz és Sibaya harca a középpályán (MTI/EPA)

Abbasz és Sibaya harca a középpályán (MTI/EPA)

A 48. percben Fanteni remek cselei után Parker rontott közelről, majd jókora „csend” után Fanteni veszélyeztetett egy szöglet után, fejese azonban a léc fölött szállt el.

A hajrára már csak a dél-afrikaiak akarata érvényesült, azonban a csereként beálló Mashego ziccert hibázott, míg Dikcagoi fejesét a félrehúzódni nem tudó Parker hárította a gólvonalon.

konföderációs-kupa, dél-afrika

A csoport, 1. forduló:

Dél-Afrika-Irak 0-0
Johannesburg, Ellis Park, 48 837 néző. Vezette: Larrionda (uruguayi)
Dél-Afrika: Khune – Masilela, Mokoena, Booth, Gaxa – Modise, Dikgacoi, Mhlongo, Sibaya – Parker (Pienaar, 85.), Fanteni (Mashego, 78.)
Irak: Kasszid – Abbasz, Rehema, Madzsid, Ali Kaim – Saker; Jasszim (Mula Mohamed, 74.), Akram, Mahdi Karim (Sadir, 88.) – Emad Mohammed (Zahra, 76.), Mahmud

Ajánlott videó

Olvasói sztorik