Élet-Stílus

Az Újpest fellebbez az MLSZ határozata ellen

Az Újpest fellebbezést nyújt be az MLSZ fegyelmi bizottságának csütörtöki határozata ellen, mert a klub szerint utóbbi nem várta meg az írásos rendőrségi jelentést, ennek hiányában pedig nem dönthetett volna az ügyben.

“Visszafogottan és nyugodtan próbáltuk meg kezelni a helyzetet, szerettük volna megvárni a rendőrség és az Újpest vizsgálatának írásos változatát, ám arra nem számítottunk, hogy ezeket megelőzően határozatot hoz majd az MLSZ fegyelmi bizottsága – mondta Csehi István, az Újpest ügyvezető igazgatója. – Üzenetrögzítőn keresztül én is megkértem Retteghy Istvánt, a fegyelmi bizottság elnökét, hogy az említett dokumentumok áttekintéséig halassza el az ítélethozatalt.”

Amennyiben a fellebbviteli bizottság elutasítja a klub fellebbezését, úgy az MLSZ elnökségéhez, és akár a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) is fordulnak az újpestiek.

“Véleményünk szerint a fegyelmi bizottság hibát követett el, amikor nem várta meg a rendőrségi jelentést, amelyben a hatóság alátámasztotta, hogy a súlyos rendzavarást a Fehérvár FC szurkolói kezdeményezték – mondta Dányi Szilárd klubjogász.

“Nem vitatjuk, hogy klubunk is hibázott, ám a hiba mértékét, annak súlyosságát részletesen meg kellett volna vizsgálni.”

Dányi hozzátette: a fellebbezés díja 300.000 forint, halasztó hatálya pedig nincs, így ha nem születik döntés a következő szezon kezdetéig, akkor a klub köteles elkezdeni a büntetés letöltését.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága csütörtökön a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott Újpest FC-FC Fehérvár találkozón történt rendzavarások miatt két hazai bajnoki zárt kapuk mögötti megrendezésével, továbbá egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta a lila-fehéreket.

Csehi a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy az Újpest új vezetőedzőjének kilétére hétfőn derül majd fény, egyelőre azt sem kívánta elárulni, hogy külföldi vagy magyar szakember lesz-e a csapat trénere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik