Élet-Stílus

Soldo visszatér Németországba

A horvát Zvonimir Soldo lesz a német Bundesligában 12. helyen záró Köln vezetőedzője. A klub pénteki bejelentése szerint a tréner két évre kötelezi el magát.

A 41 éves Soldo azt a Christoph Daumot követi a kispadon, aki három idény után a múlt héten távozott, a török kapcsolatokat korábban is ápoló szakember ugyanis a Fenerbahce kispadját választotta.

(Daum 1994 és 96, valamint 2001 és 2002 között a Besiktas, 2003 és 2006 között épp a Fenerbahce szakvezetője volt).

A kölniek Daum távozása után rögtön igyekeztek pótolni a hiányt, az elmúlt napokban a francia Gerard Houllierrel tárgyaltak, a Liverpool egykori vezetőedzője azonban nem fogadta el a „kecskések” ajánlatát.

Soldo a Dinamo kispadján (sportnet.hr)

Soldo a Dinamo kispadján (sportnet.hr)

Az 1996-tól tíz éven át Stuttgartban szereplő Soldo 2008 januárjáig a Dinamo Zagreb korosztályos csapatainál ügyködött. A zágrábiaknál azonban Branko Ivankovic után ő lett a szakvezető, s nem vallott kudarcot.

Duplázott Horvátországban: idén bajnoki címig vezette a Dinamót, s a fővárosiakkal a nemzeti kupát is megnyerte. A kupadöntő után lemondott, hogy átadja a helyét a régi/új edzőnek, Ivankovicnak. A Rajna partján segédje Michael Henke lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik