Élet-Stílus

Két zárt kapus mérkőzéssel büntették az Újpestet

admin
admin

2009. 06. 11. 15:44

Két hazai bajnoki mérkőzésének zárt kapuk mögötti megrendezésével, továbbá egymillió forintos pénzbírsággal sújtotta az MLSZ fegyelmi bizottsága az Újpestet a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott Fehérvár elleni találkozó alatt és után történt rendzavarások miatt.

A testület a Fehérvár FC-re mint visszaesőre, 150.000 forint pénzbüntetést rótt ki, illetve azt, hogy soron következő hazai bajnoki mérkőzését nézők nélkül, zárt sportlétesítményben kell megrendeznie. Utóbbi ítélet végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztette.

“Az Újpest többszörös visszaeső, a legutóbbi sajnálatos esetet minden apró részletre kiterjedően, rendkívül alaposan megvizsgáltuk, elemeztük a különféle jelentéseket, beszámolókat, videofelvételeket, kedden meghallgattuk az összes érdekeltet is, azóta semmilyen új körülmény nem merült fel, mára már csak a büntetés mértékének tisztázása maradt – mondta Retteghy István, a fegyelmi bizottság elnöke az MLSZ honlapjának. – A Fehérvárt azért marasztaltuk el, mert szurkolói tiltott rigmusokat skandáltak”.

A fővárosi klub pénteken 13 órakor a Szusza Ferenc Stadionban sajtótájékoztatón kíván reagálni a döntésre. A május 29-i találkozó lefújását követően a hazaiaktól Mario Bozics, míg a vendégektől Goran Vujovics összeverekedett, a játékvezető mindkettőjüket kiállította. Az újpesti közönség ezután a pályára rohant, majd a vendégszurkolókra támadt, de a rendőrség visszaszorította a tömeget. Ezt követően a biztonsági emberek szinte “kiverték” a szektorból a fehérváriakat.

az újpest büntetései

Az MLSZ tájékoztatása szerint a lila-fehérekre az elmúlt idény során az alábbi büntetéseket rótták ki:
2008. október 26., Újpest-Paks: rendezői létszám növelése, szövetségi ellenőr fogadása
2008. október 31., ZTE–Újpest: 300.000 forintos pénzbüntetés
2008. november 16., Fehérvár–Újpest: 1 zártkapus mérkőzés 2009. március 15-ig felfüggesztve, 200.000 forintos pénzbüntetés
2009. május 3., Újpest–Diósgyőr: 1 zártkapus mérkőzés augusztus 31-ig felfüggesztve, 400.000 forintos pénzbüntetés
2009. május 29., Újpest Fehérvár FC: 2 zártkapus mérkőzés, 1.000.000 forintos pénzbüntetés.

Az elmúlt idényben történt hasonló incidensekhez kapcsolódóan az Összmagyar Szurkolói Szövetség (ÖSZSZ) közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben jelzi: tárgyalásokat kezdeményez az MLSZ-szel, valamint a futballpályákon biztosító cégekkel annak érdekében, hogy utóbbiak kizárólag a törvényben meghatározott formában végezhessék feladatukat, és csak abban az esetben kaphassanak engedélyt munkavégzésükre, ha az adott szezon előtt egyeztetnek az ÖSZSZ-szel.

A szurkolói szervezet többek között a jogszabályban tiltott eszközök, mint például vipera alkalmazását kifogásolja.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.