Élet-Stílus

Ghánai gólvágó a Hoffenheimnél, új edzők Olaszorzágban

Generációváltás készül edzőfronton a Serie A-ban, a Juventus, a Milan és az Atalanta után a Catania is újoncot ültetett a kispadra. A Hoffenheim a Közel-Keletről szerzett erősítést. Rövid hírek.

Ghánai válogatott csatárt igazolt a Hoffenheim. Az elmúlt két szezont a szaúdi el-Ettifaq együttesében töltő Prince Tagoe három évre szerződött a német csapathoz.

A 22 éves játékos 13 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, ezalatt tíz gólt szerzett, míg klubjában 25 meccsen 20 találatig jutott. A csatár aláírásáért a Valencia, a Villarreal és a Fulham is versenyzett.

A következő idénytől a Genoa játékosa lesz Housseine Kharja, a Siena marokkói középpályása. A 26 éves játékosért a genovaiak a 3,5 milliós vételáron felül átadták a Gianluca Pegolo és Manuel Coppola játékjogát is.

A korábbi Sporting-középpályást állítólag azért szerződtették a Griffek, mivel nem sikerült megszerezniük Ricardo Quaresmát az Intertől.

A sienai Kharja (háttérben) és a bolognai Mudingayi összecsapása (MTI/EPA)

A sienai Kharja (háttérben) és a bolognai Mudingayi összecsapása (MTI/EPA)

A Besiktas három évre leigazolta az Eintracht Frankfurt középpályását, Michael Finket. Az elmúlt idényben öt gólig jutó 27 éves játékos 1,2 millió eurójába került a török bajnoknak.

A Feyenoord megszerezte az Arszenal Kijev spanyol védőjét, Dani Fernandezt. A Barca ifjúsági akadémiáján nevelkedett játékos hároméves szerződést kötött a holland klubbal. A 26 éves védő az elmúlt szezonban a NEC csapatában játszott kölcsönben, a Feyenoord ügynökei itt figyeltek fel rá.

A holland Telegraaf értesülései szerint Felix Magath, a Schalke új edzője szabadlistára tette Orlando Engelaart. A védő az elmúlt szezonban szerződött a gelsenkircheniekhez a Twentétől, de mindössze két piros lappal hívta fel magára a szurkolók figyelmét. A 29 éves középpályást az Ajax, a PSV és a Panatinaikosz is vinné.

Edzőfront

A következő szezonban Gianluca Atzori, Walter Zenga asszisztense irányítja a Cataniát. A 38 éves trénernek ez lesz élete első vezetőedzői megbízása.

Leonardo (Milan), Ciro Ferrara (Juventus) és Angelo Gregucci (Atalanta) után Atzori a negyedik újonc edző a Serie A-ban. Zenga pénteken hagyta el a csapatot a Palermo kedvéért.

Edzőt váltott a portugál Académica de Coimbra is, a távozó Domingos Pacienciát Rogério Goncalves váltja.

Paulo Bento azonban hosszabbított a Sportinggal, a 39 éves edző két évvel toldotta meg kontraktusát. Bento 2005 óta ül a zöld-fehérek kispadján, azóta nyert két portugál kupát, és az elmúlt idényben második helyen végzett a csapattal a bajnokságban.

Látlelet

Keresztszalag-sérülést szenvedett Amr Zaki, az egyiptomi válogatott csatára. A korábbi Wigan-támadó így kihagyja a Konföderációs-kupát. Mivel a tornára készülő játékosok névsorát már le kellett adnia részvevő csapatoknak, a Fáraók most azon fáradoznak, hogy egy másik csatár nevezzenek Zaki helyére. A FIFA hivatalos orvosi igazolást kért a játékos sérüléséről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik