Élet-Stílus

Argentína ismét leégett a magaslaton – videó

Az argentin válogatott meglepetésre két góllal kikapott Ecuadorban a vb-selejtezősorozat dél-amerikai csoportjában. Diego Maradona legénysége nehéz helyzetbe került, ellenben a soron következő ellenfél, Brazília nyugodtan várhatja a folytatást.

Quitóban az Albiceleste már az elején berendezkedett a sárgamezesek térfelén, azonban a Messi briliáns passzát elherdáló Tévez, majd a lesgyanús szituációban érkező Maxi Rodriguez sem tudott túljárni Elizaga eszén.

A hazaiak a 22. percben próbálkoztak az első lövéssel, ekkor Montero labdája ment fölé. Hat perccel később Tévez újabb „ziccert” rontott, hisz miután Elizaga lerántotta, kihagyta a büntetőt.

Szünet után fokozta a tempót az argentin válogatott, ám a legjobb helyzeteit sem tudta előnyre váltani; Heinze kanyarintása után Gago fejesét jókora bravúrral fölé tolta Elizaga – fordulópontnak bizonyult. A folytatásban ugyanis Ayovi távoli bombával betalált Andujar kapujába, nem sokkal később palacios duplázta meg az előnyt, majd akár három is lehetett volna a különbség, de Guerron lövése a kapufán csattant.

Ecuador-Argentína

A bolíviai összeomlás (1-6) után Argentína ismét csődöt mondott a magaslaton – a quitói 0-2 azt jelenti, hogy a jelenleg negyedik Albiceleste nem hibázhat. Nehéznek ígérkezik.

az argentinok hátralévő mérkőzései

2009. szeptember 5.: Argentína-Brazília
2009. szeptember 8.: Paraguay-Argentína
2009. október 10.: Argentína-Peru
2009. október 13.: Uruguay-Argentína

A nap nyertese Brazília volt, hiszen a Selecao hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte otthon azt a Paraguayt, amellyel a fordulót megelőzően azonos pontszámmal állt a táblázat élén.

Recifében ugyan a vendéglátók kezdték aktívabban a találkozót, azonban a vendégek kontrái voltak a veszélyesebbek: a 21. percben Martinez kapáslövéssel még csak ijesztgetett, ám öt perccel később Cabanas Elanón irányt változtató szabadrúgása megtréfálta Julio Cesart.

Dunga gratulál a vezetést szerző Robinhónak (MTI/EPA)

Dunga gratulál a vezetést szerző Robinhónak (MTI/EPA)

Az aranymezesek nem zuhantak össze a bekapott góltól, és még a szünet előtt egyenlítettek. Ekkor Dani Alves beívelésére Robinho érkezett a legjobb ütemben. Térfélcsere után Nilmar hamar kihasználta az egyik paraguayi védő bizonytalankodását, s a brazilok az előny birtokában sem álltak vissza.

A folytatásban Robinho majd Pato is komoly lehetőséget hagyott veszendőbe – de belefért.

A 27 ponttal éllovas ötszörös világbajnok legközelebb Argentínában vendégeskedik – a hazaiakat nyomja majd jobban a tét.

Mexikói remények

Mexikó hazai pályán egy góllal felülmúlta Trinidad és Tobago együttesét vb-selejtezőn, ezzel megőrizte esélyét arra, hogy az észak- és közép-amerikai régióban, vagyis a CONCACAF-zónában automatikus kvalifikációt jelentő helyen végezzen.

vb-selejtezők, dél-amerika, CONCACAF-zóna

14. forduló:

Ecuador-Argentína 2-0 (0-0)
Quito, Olimpico Atahualpa. Vezette: Chandia (chilei)
Gól: Ayovi (71.), Palacios (83.)
Ecuador: Elizaga – Espinoza, Reasco, Ayovi, Hurtado – Mendez, Valencia, Castillo, Noboa (Palacios, 45.), Tenorio (Montero, 13.), Caicedo (Guerron, 78.).
Argentína: Andujar – Zanetti, Heinze (D. Milito, 82.), Demichelis, Otamendi – Maxi Rodriguez, Battaglia, Gago (Verón, 74.), Gutierrez, Messi – Tevez (Bergessio, 66.).

Brazília-Paraguay 2-1 (1-1)
Recife, Estadio do Arruda. Vezette: Ruiz (kolumbiai)
Gól: Robinho (41.), Nilmar (50.), ill. Cabanas (26.)
Brazília: Julio Cesar – Daniel Alves, Lúcio, Juan, Kleber – Gilberto Silva, Felipe Melo, Elano (Ramires, 60.) – Kaká, Robinho (Kleberson, 86.), Nilmar (Pato, 74.)
Paraguay: Villar – Dario Veron, Caceres, Da Silva, Caniza – Bonet (Benitez, 67.), V. Caceres, Ledesma (Aquino, 63.), Riveros – Martinez (Lopez, 78.), Cabanas

Kolumbia-Peru 1-0 (1-0)
Gól: Falcao Garcia (25.)

Venezuela-Uruguay 2-2 (1-0)
Gól: Maldonado (9.), Rey (75.), ill. Suárez (60.), Forlán (73.)

Chile-Bolívia 4-0 (1-0)
Gól: Beausejour (43.), Estrada (73.), Sanchez (77., 88.)

Az állás:
1. Brazília 27 pont, 2. Chile 26, 3. Paraguay 24, 4. Argentína 22, 5. Ecuador 20, 6. Uruguay 18, 7. Kolumbia 17 (7-11), 8. Venezuela 17 (17-24), 9. Bolívia 12, 10. Peru 7

CONCACAF-zóna

Mexikó-Trinidad és Tobago 2-1 (1-1)
Gól: Franco (1.), Rojas (48.), illetve Tinto (45.)

Honduras-Salvador 1-0 (1-0)
Gól: Pavon (14.)

Az állás:
1. Costa Rica 12 pont, 2. Egyesült Államok 10, 3. Honduras 7, 4. Mexikó 6, 5. Salvador 5, 6. Trinidad és Tobago 2
Az első három csapat automatikusan részt vehet a jövő évi világbajnokságon, a negyedik pedig a dél-amerikai térség ötödik helyezettjével játszik a dél-afrikai szereplés jogáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik