Élet-Stílus

Matthäus lett a Fehérvár edzője

Lothar Matthäus lesz az FC Fehérvár labdarúgócsapatának vezetőedzője, a korábbi magyar szövetségi kapitány három évre írt alá a székesfehérvári klubnál. Győrött is megnevezték az új edzőt: az ETO-t Pintér Attila irányítja jövőben.

A klub honlapja szerint szerdán hosszas tárgyalások után megszületett a szóbeli megállapodás: német szakember három évig (kettő plusz egy) irányítja a székesfehérvári együttest.

A játékosként 1990-ben világbajnokságot nyert szakember és korábbi magyar szövetségi kapitány jelenleg Ázsiában nyaral, de igent mondott az FC Fehérvár ajánlatára. A 48 éves Lothar Matthäus várhatóan június 19-én érkezik Magyarországra.

Matthäus lett  a Fehérvár edzője 1

Berzi Sándor, a klub ügyvezetője – aki kedden még cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, hogy Matthäus lesz a tréner -, valamint Mezey György sportigazgató a klub múlt heti évadértékelő sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy külföldi edzőt keresnek a csapathoz. Az NB I-ben hatodik helyen végzett, Ligakupa-győztes Fehérvárt az elmúlt idényben Varga István irányította, akivel nem hosszabbítottak szerződést.

Az aranylabdás Matthäus, aki vezetőedzőként az osztrák Rapidnál és a szerb Partizan csapatánál is megfordult, 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar futballválogatott szövetségi kapitánya, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött, ahol csak másfél hónapig vezette a csapatot.

A következő állomás az osztrák Red Bull Salzburg volt 2006 és 2007 között, s pályaedzőként bajnokságot nyert Bodnár László együttesével. Legutóbb az izraeli élvonalban szereplő Maccabi Netanyánál dolgozott.

Matthäus pályaedzője a korábban Mainzban légióskodott Bódog Tamás lesz, míg a kapusedzői teendőket Disztl Péter látja el.

Pintér irányítja a Győrt

Győrött is kinevezték az új edzőt: a következő három évben a korábban a Ferencvárossal bajnokságot és kupát nyert, a Sopronnal is MK-győztes Pintér Attila irányítja az ETO-t.

A felek erről szerda délután állapodtak meg szóban.
Pintér Dragoljub Bekvalac helyét veszi át, miután a szerb tréner múlt csütörtökön lemondott posztjáról, mivel nem tudta garantálni a klubvezetés által a következő idényre kitűzött célokat, a kupagyőzelmet és a dobogós helyezést a Soproni Ligában. Pintér segítője Farkas József lesz a Győri ETO-nál.

Hiába lesz bajnok a gyirmót

Tizenhét klub nevezését fogadta el a 2009/10-es élvonalbeli bajnokságra a MLSZ versenybizottsága. A Debrecen, az Újpest FC, a Haladás, a Zalaegerszeg, a Kecskemét, a Fehérvár, az MTK, a Győri ETO, a Kaposvár, a Vasas, a Paks, a Diósgyőr, a Budapest Honvéd és a Nyíregyháza mellett a jelenleg NB II-es csapatok közül a Ferencváros, a Pápa és a Pécs jelentkezését fogadta el a testület.

A Gyirmót SE határidőn túl benyújtott nevezését a versenybizottság a késedelemre hivatkozva elutasította, azzal a megjegyzéssel, hogy akkor is ez lett volna a döntés, ha a klub időben küldi el a szükséges dokumentumokat, mivel az NB II Nyugati csoportjának éllovasa nem rendelkezik az indulás egyik előfeltételének számító klublicenccel.

Meglehet, a Gyirmót hiába nyeri meg az NB II Nyugati csoportját, nem juthat fel az NB I-be. Helyette ez esetben a második helyért harcoló Pápa vagy Pécs lehet a feljutó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik