Élet-Stílus

EFOTT

július 14-19.
Baja

Az EFOTT a Sziget és a VOLT fesztivál mellett talán a legnagyobb ifjúsági rendezvény az országban. A vándorfesztivált idén Baja városában rendezik. A fellépők főleg a magyar egyetemisták kedvenceiből kerülnek ki.

A nyár legjelentősebb múltra visszatekintő diákrendezvénye az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. A fesztivál története 1976-ra nyúlik vissza, ekkor volt az első találkozó, a Pécs melletti Abaligeten. Huszonöt főiskola, illetve egyetem 350 hallgatója találkozott akkor; manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, a tavalyi évben minden korábbinál többen, mintegy 60 ezren látogattak el az EFOTT-ra. A fesztivál állandó jellemvonása, hogy évente más-más helyszínen kerül megrendezésre. Három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, idén 2009. július 14-19. között Baja lesz az EFOTT házigazdája.

Immár hagyományosan, a fesztivál utolsó estéjén az idén húszéves Tankcsapda csap a húrok közé, és természetesen Dévényi Tibi bácsi is minden este pörgeti a retro lemezeket. A kínálatból 2009-ben sem hiányozhat a Quimby, a Ladánybene 27, a Kispál és a Borz, és még számtalan előadó, akik ebben az évben is a legnagyobb és legjobb hangulatú hallgatói bulivá változtatják a bajai Petőfi-szigetet.

A fesztivál honlapja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik