Élet-Stílus

Kemény: nem kötelező a jó vébészereplés

Megkezdte a vébére való felkészülését a vízilabda-válogatott. A kapitány a római tornán szeretne legalább az elődöntőig eljutni a megfiatalított csapattal, amelyből hiányzik Benedek Tibor, Molnár Tamás és Kásás Tamás.

Kemény Dénes szerint nem kötelező jól szerepelnie az újjáalakuló magyar férfi vízilabda-válogatottnak a nyári, római világbajnokságon, mert sokkal inkább a 2012-es londoni olimpia a cél.

A Pekingben sorozatban harmadszor ötkarikás aranyérmes együttes szövetségi kapitánya hétfőn a Margitszigeten 18 játékossal kezdte meg a vb-felkészülést, amelyen az Athénban, Sydney-ben és a kínai fővárosban is győztes hat játékos közül három: Biros Péter, Kiss Gergely és Szécsi Zoltán volt jelen, miután Benedek Tibor és Molnár Tamás lemondta a válogatottságot, Kásás Tamás pedig az idei évet kihagyja, mert pihenni akar.

Az MTI kérdésére a szakvezető azt mondta, bár csapata megfiatalodott és átalakul, a maga részéről mindenképpen elődöntőt vár az olasz fővárosban. Csalódást akkor érezne, ha a válogatott példának okáért a csoportselejtezőt megnyerné, a folytatásban azonban, amikor már egyetlen meccs dönt a továbblépést illetően, elveszítené a negyeddöntős párharcot A magyarok a csoportmeccsek során Kanada, Németország és a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával találkoznak a vizes vb-n.

a hétfői edzésen résztvevő játékosok

Kapusok: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)
Mezőnyjátékosok: Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik