Élet-Stílus

Hamilton sejtette a bajt

Sorozatban második alkalommal esett ki az időmérő első szakaszában az angol világbajnok a hétvégén, akit az éllovas honfitársa, Jenson Button 52 ponttal előz meg a pontversenyben. Lewis Hamilton már elsőre érezte, hogy az idei kocsival nem lesz esélye a címvédésre.

Lewis Hamilton a 13. helyen zárta a hétvégi Török Nagydíjat. Minden idők legfiatalabb világbajnokát kis híján lekörözte a győztes Jenson Button, az egy hellyel mögötte végző csapattárs, Heikki Kovalainen már kört kapott.

A McLaren-Mercedesnek egyelőre nem sikerült alkalmazkodnia a szezon elején bevezetett új szabályokhoz, Hamilton címvédésére már nincs esély, a konstruktőri versenyben is óriási a wokingi alakulat lemaradása a Brawn GP-vel szemben.

Hamilton sejtette a bajt 1

„Ezzel az autóval egyelőre nem tudunk győzni. Nyomtam a gázt, ahogy a csövön kifért, de sajnos az autónak az egyre nagyobb melegben alig maradt tapadása. Idén már nem tudjuk behozni a lemaradásunkat, ezért arra kellene törekednünk, hogy 2010-re ismét versenyképesek legyenek a csapat autói” – nyilatkozta Hamilton. A taktika tavaly bevált a Brawn GP-nél, amely egyelőre verhetetlenek tűnik.

A brit pilótát egyáltalán nem lepte meg, hogy a török versenyhétvégén ilyen gyengén muzsikált a McLaren, már a szezon elején érezte, hogy az idei év sokkal nehezebb lesz. „Télen az első tesztelés előtt, egy szponzori rendezvényen próbáltam ki először a 2009-es kocsit. Már akkor úgy gondoltam, hogy idén sajnos nem leszünk versenyképesek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik