Élet-Stílus

Bizakodóak a Rátgéber-lányok

A görögök elleni nyitányon váratlan vereséget szenvedett magyar kosárlabda-válogatott egyik meghatározó játékosa, Fegyverneky Zsófia bizakodó a házigazda lettek elleni, hétfő esti Európa-bajnoki megmérettetés előtt.

A magyarokkal hétfőn találkozó, házigazda lett válogatott simán, 86-51-re legyőzte Lengyelország legjobbjait vasárnap a női kosárlabda Európa-bajnokságon, Liepajában.

A lelátón válogatott társaival együtt helyet foglaló Fegyverneky Zsófia bizakodóan nyilatkozott a hétfői megmérettetésről.

„Elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, nem az ellenfél játékára. Az elmúlt egy hónapban a felkészülési meccseken megmutattuk, hogy bárkivel tudunk szoros meccset vívni, és a letteknek is van gyenge pontjuk” – mondta az MTI-nek.

Rátgéber László szövetségi kapitány elismerően beszélt a baltiakról: „Ebben a stílusban játszanak éve óta, így lettek negyedikek az Eb-n, és így jutottak ki a pekingi olimpiára. Most is tele vannak önbizalommal, s szétfutották a lengyeleket. Jakebsonét és Baskót nem lesz egyszerű megállítanunk…”

Következik lettország

A világranglistán 19. helyen álló lettek az 1999-es Európa-bajnokságon a 9., 2005-ben a 6., 2007-ben a 4. helyen zártak. Világbajnokságon egyszer sem, olimpián egyszer szerepeltek, tavaly Pekingben a 9. helyen végeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik