Élet-Stílus

Erődemonstrációt tartott a Red Wings – videó

A Detroit Red Wings hazai jégen alaposan elpáholta a Pittsburgh Penguins együttesét a Stanley-kupa döntőjének ötödik meccsén, és már csak egy siker választja el az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) győztesének trófeától.

A hagyomány folytatódott, azaz az ötödik meccset is a pályaválasztó nyerte meg, jelesül a Detroit Red Wings, így a címvédő már csak egy győzelemre van a 12. bajnoki címétől, amely 12 év alatt már az ötödik elsősége lenne az NHL-ben.

A vasárnapra virradóra lejátszott találkozót a vendégek kezdték jobban, ugyanakkor hiába lőttek többet kapura a nyitó szakaszban, az első szünetben a Detroitnál volt az előny.

Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins 5-0

A második harmadban hatalmas fölényben játszott a hazai csapat, és négy újabb góllal – amelyből három emberelőnyben született -, el is döntötte a találkozót, amelynek utolsó periódusában már egyik csapat sem szakadt meg, inkább már a kedd éjszaka esedékes pittsburghi meccsre tartalékolt.

A döntősorozat során először jégre lépő orosz Pavel Dacjuk két góltérő átadással, míg Henrik Zetterberg góllal és gólpasszal, Chris Osgood pedig hibátlan teljesítménnyel, 22 védéssel járult hozzá az 5-0-ás sikerhez.

„Amikor nem megy a játék, nem tehetsz semmit, de ígérhetem, hogy javulni fogunk, otthon ugyanis mindenképpen nyernünk kell” – magyarázta Sidney Crosby, a „pingvinek kapitánya. Mike Babcock detroiti főedző azt mondta: „Hatalmas győzelmet arattunk, és legközelebb is mi leszünk majd a jobb csapat.”

Stanley-kupa-döntő, 5. mérkőzés:


Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins 5-0 (1-0, 4-0, 0-0)


Gól: Cleary (14.), Filppula (22.), Kronwall (27., emberelőny), Rafalski (29., ee.), Zetterberg (36., ee.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik