Élet-Stílus

Benzema megmentette a franciákat – videó

Három nappal a nigériaiaktól elszenvedett hazai vereség után javított a francia labdarúgó-válogatott, amely péntek este, ugyancsak barátságos mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a vendég török csapatot Lyonban.

Hét közben a francia csapatot és Ryamond Domenech szövetségi kapitányt saját közönsége fütyülte ki, miután ritka gyenge játékkal 1-0-ra kikapott St Etienne-ben a nigériaiaktól. Péntek este Lyonban egy sokkal veszélyesebb csapatot láthattak a szurkolók, akik sorozatban harcolták ki a ziccereket a meglepően gyámoltalan törökök ellen.

A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, miután Üzülmezt egy félresikerült hazaadás után kiállította a játékvezető. A megítélt tizenegyest magabiztosan értékesítette Karim Benzema.

A szünetben becserélt Franck Ribéry vezérletével sorozatban alakították ki a helyzeteket a franciák, de Volkan a vendégek kapujában szenzációs napot fogott ki. „Jó úton halad a csapat, rengeteg helyzetünk volt. A kapufát is eltaláltuk, a török kapus pedig hihetetlen védéseket mutatott be” – értékelt a mérkőzést követően Raymond Domenech, akit ezúttal nem fütyültek ki a szurkolók.

A franciák legközelebb augusztusban játszanak világbajnoki selejtezőt a Feröer-szigetek ellen. A gallok jelenleg a második helyen állnak a csoportjukban, két ponttal lemaradva a listavezető szerbektől.

A másik pénteki meccsen a csehek Necid gyönyörű kapáslövésével győzték le a magyarok csoportjában szereplő Máltát.

Barátságos meccsek:
Franciaország-Törökország 1-0 (1-0)
Gól: Benzema (39., 11-esből)
Kiállítva: Üzülmez (38., török)

Csehország-Málta 1-0 (0-0)
Gól: Necid (77.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik