Élet-Stílus

Felépülhet a Balatonring

admin
admin

2009. 06. 05. 15:56

A kiszolgáló létesítményeivel együtt megkapta az építési engedélyt a MotoGP magyar futamának 2010-től otthont adó sávolyi pálya az illetékes marcali építési hatóságtól. A megállapodás szerint a Balatonringnek tavaszra meg kell épülnie.

Suchman Tamás, a beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos kifejtette, az állami hatóságok a szigorú eljárási szabályok betartásával járultak hozzá az engedély kiadásához, miután a spanyol beruházó teljesítette a szükséges feltételeket.

Az építkezés megkezdéséhez már csak a Magyar Fejlesztési Bankkal kell megállapodnia a spanyol félnek, amely a közeljövőben várható.

Suchman Tamás beszámolója szerint a beruházó a napokban nyilatkozott arról, hogy amennyiben az MFB a hitelígérvényt kiadja, kész a végleges hitelszerződés előtt, azonnal megkezdi az építkezést, a rendelkezésére álló önerő felhasználásával.

Jövőre már versenyt rendeznek a Balatonringen (MTI)

Jövőre már versenyt rendeznek a Balatonringen (MTI)

A verseny jogával rendelkező nemzetközi szervezet, a Dorna arról juttatott el nyilatkozatot a kormánybiztoshoz, hogy a korábbi megállapodásnak megfelelően öt éven keresztül Magyarországé a gyorsaságimotoros-vb megrendezési joga, de ehhez a Balatonringnek jövő tavaszra meg kell épülnie.

A sávolyi beruházás előkészítésére – egyebek közt a területek felvásárlására, a hiányzó szennyvízcsatorna-rendszer megépítésére, közművek kiváltására, stb. -, több mint 3 milliárd forintot fordítottak eddig a beruházók – mondta Suchman.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.