Élet-Stílus

Elveszítette egyik legjobbját a spanyol válogatott

Andres Iniesta, a Barcelona Európa-bajnok középpályása nem vehet részt a spanyol válogatottal a júniusban esedékes Konföderációs Kupán, Dél-Afrikában.

Iniesta combizma májusban sérült meg, és ugyan pályára lépett a megnyert BL-döntőn, az állapota rosszabbodott, ezért ki kell hagynia a dél-afrikai Konföderációs Kupát – erről Oscar Celada, a spanyol labdarúgó-válogatott orvosa számolt be pénteken.

„Nincs abban az állapotban, hogy futballozhasson. Hosszú időre van szüksége a gyógyuláshoz, mert nagy a veszélye annak, hogy kiújul a sérülése” – mondta a csapatorvos, aki szerint az Európa-bajnok labdarúgónak hat-nyolc hetet kell kihagynia.

Nem játszhat a Konföderációs Kupán (MTI/EPA)

Nem játszhat a Konföderációs Kupán (MTI/EPA)

A válogatott egyik alapemberét Pablo Hernandez, a Valencia középpályása helyetesítheti, legalábbis így értesült a 24 esztendős játékos klubja.

„Szomorú, hogy így ér véget ez a csodálatos szezon, ugyanakkor minden szempontból bölcs döntés született” – magyarázta a Barcával triplázó Iniesta, midőn kiderült, kihagyja a „kisvilágbajnokságot”, amelyen a spanyolok jövő vasárnap, az Új-Zéland elleni mérkőzéssel kezdik meg szereplésüket.

Európa regnáló bajnoka később Dél-afrikai Köztársasággal és Irakkal is összecsap, míg a másik csoportban az olaszok, a brazilok, az amerikaiak és az egyiptomiak szerepelnek.

Mind a két csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, majd keresztbejátszás során alakul ki a finálé párosítása.

Kórházban a horvátok ex-kapitánya

Kórházba szállították csütörtök este Zlatko Kranjcart, a horvát válogatott korábbi szövetségi kapitányát, miután otthonában elesett és fejsérüléseket szenvedett.

Horvát lapinformációk szerint az 52 éves edző alkoholproblémákkal küzd, és valószínűleg ennek következtében történt a baleset – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik