Élet-Stílus

Vajda az idei rosszat Szolnokon letudta

Peking kenus olimpiai bajnoka az első idei 1000 méteres versenyén meglepetésre csak hetedik lett. Vajda Attila bízik abban, hogy a szolnoki kezdés után javulnak az eredményei, annak ellenére, hogy a felkészülése a rengeteg felkérés miatt nem tervszerűen alakult.

Tavaly a milánói Európa-bajnokságon is csak a nyolcadik lett az első számú magyar kenus, aki aztán mindkét távon megnyerte a szegedi Világkupát, majd augusztusban olimpiai bajnoki címet ünnepelhetett Pekingben a hosszabbik távon.

„Remélem azt, hogy a rosszat az idénre letudtam már. A szolnoki kezdés után már csak felfelé vezethet az út. A felkészülésem alapján így kell lennie, hiszen meglehetősen keményen dolgoztunk és dolgozunk továbbra is az edzőmmel, Vécsi Viktorral” – nyilatkozta Vajda Attila, aki a hétvégén a szegedi Világkupán mind a két távon rajthoz áll.

Idén a formáját a kanadai világbajnokságra kell kihegyeznie a 26 éves kenusnak, aki Pekingben parádés versenyzéssel szerezte meg a magyar csapat első aranyérmét. A riválisok jelenlegi formájáról egyelőre nem tud semmit Vajda, de nem is akar velük foglalkozni.

„Nem sok mindent tudok a jelenlegi mezőnyről, a nevezésekről. Tulajdonképpen mindegy is, hiszen mindenkit le kell győznöm, aki odaáll az ezer és az ötszáz méter rajtjához. Felesleges mások formájával, tudásával, tehetségével foglalkoznom, nekem saját magamra kell koncentrálnom” – mondta Vajda, akinek szegediként nagyon fontos a hétvégi verseny, hiszen „rengetegen szorítanak majd a sikeremért”.

„Remélem mindkét távon képes leszek a maximumra, bár most úgy érzem, ötszáz méteren sokat fejlődtem, gyorsabb vagyok, mint az elmúlt évek során. A kezem már úgy tűnik, ráállt, bízom benne, hogy fejben is úgy fel tudom építeni ezt a távot, mint Pekingben az 1000 méteres döntőt.”

A pekingi siker után rengeteg felkérésnek, programnak kellett és kell a mai napig is eleget tennie, így elmondása szerint olykor-olykor rendesen megkavarodott az edzésprogramja. Természetesen egy olimpiát megelőző és egy olimpia utáni év nem hasonlítható össze, de igyekszem az idén is mindent megtenni a sikerek érdekében” – mondta Vajda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik