Élet-Stílus

Megmenekült Armstrong csapata

Bemutatta a szükséges pénzügyi stabilitásról szóló igazolásokat az Asztana kerékpároscsapat, így a továbbiakban is rajthoz állhat a nemzetközi versenyeken - jelentette be a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szerdán.

A kazah tulajdonban lévő, a hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrongot is foglalkoztató istálló május végéig kapott időt az UCI-től arra, hogy biztosítsa azt a stabil anyagi helyzetet, amely többek között garantálja, hogy a kerékpárosok időben megkapják a fizetésüket.

Megmenekült Armstrong csapata 1

Az UCI azzal fenyegetődzött, hogy visszavonja az Asztana profi licencét, amennyiben nem tudnak felmutatni megfelelő financiális hátteret. “A csapat időben teljesítette a kéréseinket, így nincs akadálya annak, hogy a szerdán elrajtolt Tour de Luxemburgon induljanak” – mondta a nemzetközi szövetség egyik szóvivője.

A múlt hónapban megrendezett Giro d’Italián Armstrong és társai letakarták mezükről a szponzorok feliratait, így tiltakozva az ellen, hogy a támogatói pénzek nem érkeztek meg, és az alkalmazottak emiatt nem kapták meg a fizetésüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik