Élet-Stílus

Klicsko összecsaphat a Keleti Szörnnyel

Lehet, hogy mégis megrendezik június 20-án a profi boksz idei nehézsúlyú csúcstalálkozóját - csak éppen új szereposztásban, miután Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) ukrán világbajnoka szerdán ellenfél nélkül maradt kihívója kényszerű visszalépése miatt.

Az év legnagyobb ökölvívó eseményeként hirdetett címmérkőzést azért kellett lefújni, mert a brit David Haye keze tréning közben megsérült.

A június 20-i fellépést azonban Klicskóék nem akarják lemondani, már csak azért sem, mert többhetes felkészülés áll a jelenleg is Ausztriában edző ukrán óriás mögött. Az üzleti szempont sem elhanyagolható. A tekintélyes fellépti díj mellett tudniillik tetemes hasznot ígér(t) a jegybevétel is, hiszen a gelsenkircheni Veltins Arenában több mint hatvanezer néző fér el, s elővételben 50 ezer jegyet eladtak a németországi összecsapásra.

Haye nélkül is megtelik a gelsenkircheni aréna? (MTI/EPA)

Haye nélkül is megtelik a gelsenkircheni aréna? (MTI/EPA)

A múlt hét végén egy a bokszvilágot hasonlóképpen lázban tartó másik nehézsúlyú találkozót fújtak le: az orosz Nyikolaj Valujev és az üzbég Ruszlan Csagajev világbajnoki címmeccsét törölték utóbbi egészségi állapota (hepatitis B-vírussal fertőzött) miatt. Klicskóékat nem zavarja az üzbég öklöző betegsége, és szívesen vennék, ha Csagajev beugrana Haye helyére. Valujevék állítólag ugyancsak fontolgatják az ukránnal vívandó címmérkőzést, s úgy nyilatkoztak: ők is várják Klicskóék ajánlatát.

Aztán lehet, hogy mégis (majdnem) minden marad a régiben: az illetékes nemzetközi szervezetek vezérkara dönthet úgy is, hogy egyrészről Valujev mérkőzés nélkül a WBA (Boksz Világszövetség) világbajnoka, másrészről Klicskónak ki kell várnia, amíg Haye felépül, s akkor csapnak majd össze az eredeti szereposztásban, még a nyár folyamán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik