Élet-Stílus

FEFE – Ferencvárosi Fesztivál

június 13-június 30.
Budapest

Június 13-án kezdődik a hónap végéig tartó FEFE, azaz a Ferencvárosi Fesztivál. A IX.kerületi rendezvényeken jazz, klezmer, de balett előadások és rock koncertek is lesznek.

Először 1993-ban voltak szabadtéri előadások a Bakáts téren. Akkor különböző műfajú kamarazenei darabokat mutattak be. A rendezvény 1994-től viselte a Ferencvárosi Ünnepi Játékok nevet. Kezdetben főleg komoly- és könnyűzenei művekből, kis- és nagyzenekari koncertek szerepeltek műsoron, más színházi műhelyekben született produkciókat hívtak vendégként a felépített színpadra, majd szélesedett a paletta. Később táncjátékok balett-előadások műsorra tűzésével bővülve. Kifejezetten a térre rendezett saját zenés bemutatók is megjelentek a programban. Kialakult az össz-előadóművészeti fesztivál.

FEFE – Ferencvárosi Fesztivál 1

Az elmúlt években a fesztivál rendezvénysorozatában hagyományosan megrendezésre került templomi koncert, egy-egy szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncert, táncjáték, vagy balett előadás, musical- vagy rock-produkció. Az esemény záró előadása a szabadtéri opera bemutató volt.

Az idén 15 éves Ferencvárosi Fesztivál programja és helyszíne a szokásostól eltér. A hagyományos Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomban tartott koncertek mellett a Művészetek Palotájában és előtte zajlik a többi rendezvény.

Fellépők többek közt: Ádám Jenő Zenekar, Budapest Klezmer Band, Benkó Dixieland Band, Old Boys, Kibbutz Contemporary Dance Company, Wekerle-telepi Szent József-kórus.



A fesztivál honlapja

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik