Élet-Stílus

Roddick „vakon” veszített a Roland Garroson

Andy Roddick a nem megfelelő fényviszonyokra panaszkodott, miután simán kikapott a francia Gael Monfilstól a Roland Garros férfi egyes nyolcaddöntőjében.

A hatodik hellyen kiemelt, pályafutása során Párizsban először nyolcaddöntős Andy Roddick sima három szettben kapott ki a Gael Monfilstól, állítása szerint azért, mert alig látott valamit.
Az amerikai játékos a második szettben már jelezte, zavarja a sötétedés, de Enric Molina székbíró tovább engedte a játékot.

A 26 éves amerikai teniszező dühbe gurult, az egyik pihenőnél földhöz vágta az ütőjét, majd „gratulált” a bírónak a döntése nyomán kialakult helyzetért.

„A második játszma után ismét közöltem vele, hogy rosszak a fényviszonyok, alig látok valamit, de semmi sem történt” – panaszkodott Roddick a 21:37-kor véget ért meccs után.

Roddick szenvedett (MTI/EPA)

Roddick szenvedett (MTI/EPA)

Amúgy Monfils sem könnyítette meg a helyzetét, egyrészt jól játszott, másfelől olykor szinte önkívületi állapotban tombolt, örült egy-egy pontnak, és hevesen gesztikulálva tüzelte az érte szorító publikumot – Roddick ugyanakkor ezt nem vette zokon. „Kihasználta a hazai pálya előnyeit, ehhez joga van” – mondta.

Monfils a következőképpen vélekedett erről: „A nézők kiválóak voltak, sokat segítettek nekem. Olykor megkértem őket, ébredjenek fel, és szurkoljanak. Azt hiszem, Andy kicsit bosszús volt emiatt, és ezért elnézést is kérek tőle” – mondta a 11. helyen kiemelt francia játékos, aki a világralista-második – a spanyol Rafael Nadal kiesésével nagy esélyessé előlépett – svájci Roger Federerrel találkozik a következő körben.

Andy Roddick kiesésével már nincs versenyben amerikai játékos a férfi mezőnyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik