Élet-Stílus

Koeman: most jobb egy edzés, mint egy meccs

Jelenleg többet használ a magyar labdarúgó-válogatottnak a háromnapos közös felkészülés, mint egy esetleges barátságos meccs - így vélekedett Erwin Koeman szövetségi kapitány a telki edzőközpontban tartott keddi nyilvános edzést követően.

“Az idény befejeztével sok játékos sérüléssel küzd, továbbá kimerültek és fásultak, így kevés értelme lett volna egy barátságos meccsnek, mert arra ilyenkor nagyon nehéz felpörögni. Többet ér, hogy itt, Telkiben közösen, jó hangulatban készülünk” – mondta a holland szakvezető, aki elismerően nyilatkozott az edzőközpontról.

“Számos előnyt sorolhatnék fel, a pályáktól kezdve az ételekig minden kitűnő az edzőközpontban – nyilatkozta Erwin Koeman a szövetség honlapján. – Nagyon jó, hogy minden egy helyen van, nem kell utazgatni, ezért az időnket is gazdaságosan tudjuk beosztani. Most az a célunk, hogy a játékosok mindennel megismerkedjenek, és az augusztusi, Románia elleni barátságos meccs előtt már úgy érkezzenek ide, hogy otthonosan mozognak a létesítményben.”

Geráék belakják az edzőközpontot (MTI)

Geráék belakják az edzőközpontot (MTI)

Vadócz Krisztián, az Osasuna középpályása ugyanakkor örült volna egy barátságos meccsnek, mert mint utalt arra, számára mindig öröm a válogatottban pályára lépni. Ezzel együtt megérti a szakvezetés döntését, már csak azért is, mert a fárasztó idény után már mindannyian pihenni szeretnének.

A játékos megjegyezte, hogy összességében elégedett az idénybeli teljesítményével. Igaz ugyan, hogy nem kapott állandó helyet a kezdőcsapatban, de fel kellett vennie a Primera División ritmusát, és mindent figyelembe véve így is több lehetősége volt, mint azt előzetesen gondolta.

“A bennmaradásnak nagyon örülök, mert így jövőre is abban a bajnokságban szerepelhetek, amely a legjobbnak tekinthető az egyéni kvalitásokat illetően. A felkészülést mi július 20-án kezdjük” – mondta az MTI-nek Vadócz, aki nem mulasztott el gratulálni a kupadiadalért volt csapatának, a Budapest Honvédnak.

Maga a tréning egyórás volt, a bemelegítést követően labdás feladatok, majd a gyors, rövid passzos játék elősegítése szerepelt a programban. Zárásként pedig a lövéseket gyakorolták a játékosok. A válogatott délután és szerda délelőtt újabb tréningen vesz részt.

Koeman együttese júniusban nem lép pályára a vb-selejtezők során, és barátságos meccsen sem játszik, így a szakvezető hétvégén a helyszínen tekinti meg a Svédország-Dánia összecsapást a magyarok csoportjából. A magyarokat legközelebb augusztus 13-án a Puskás Ferenc Stadionban láthatják a szurkolók a románok elleni felkészülési találkozón, majd szeptemberben két, sorsdöntőnek ígérkező hazai vb-selejtező következik Svédország és Portugália ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik