Élet-Stílus

Fehérvári feljelentés játékosverés miatt

admin
admin

2009. 06. 02. 11:17

Várhatóan még kedden feljelentést tesz az FC Fehérvár klub ismeretlen személy ellen, miután az Újpest elleni, múlt pénteki bajnoki mérkőzést követően az egyik rendező bántalmazta a vendégek labdarúgóját, Marka Andicot.

Berzi Sándor, a székesfehérváriak ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a televíziós felvételek megtekintése és elemzése után szánták rá magukat a lépésre.

A klubvezető elítélte a Soproni Liga utolsó fordulóban játszott, 2-1-es fehérvári sikerrel zárult találkozó után történteket. A klub felháborodva tiltakozott azok ellen az atrocitások ellen, amelyek a Szusza Ferenc Stadionban a vendégjátékosokat és szurkolóikat érték. Berzi hangsúlyozta: az Újpesten dolgozó biztonsági szolgálat felkészületlen és alkalmatlan volt a mérkőzés biztosítására.

A pofon (MTI)

A pofon (MTI)

A lefújás után az újpesti Mario Bozic és a fehérvári Goran Vujovic szóváltásba keveredett, mire több játékos köréjük gyűlt. A fehérvár FC védője, Marko Andic elmondása szerint a tumultusból szerette volna kihozni Vujovicot, amikor egy sárga mellényben szolgálatot teljesítő rendező felpofozta, és ellökte őt.

A pályára özönlő hazai szurkolókat a rohamrendőrök terelték vissza a lelátóra, míg a székesfehérvári drukkereket az Újpest FC megbízásából szolgálatot teljesítő biztonsági szolgálat viperákat és láncokat is használó emberei “verték ki” saját szektorukból. Ezzel kapcsolatban Berzi Sándor elmondta, hogy a szurkolókkal történt egyeztetést követően úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést. Az FC Fehérvár ugyanakkor levélben kérte a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az Újpesten működő biztonsági szolgálathoz hasonló társaságok ne vállalhassanak munkát a magyar stadionokban.

Az MLSZ fegyelmi határozataival a fehérváriak nem kívánnak foglalkozni, mint az ügyvezető mondta: “az legyen az MLSZ gondja.”

Az Újpest még szombaton jelezte: vizsgálatot kezdeményez az ügyben, amelybe bevonják az általuk megbízott biztonsági szolgálatot, illetve együttműködést kérnek a rendőrségtől és a Fehérvártól is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.