Élet-Stílus

Fazekasék nyerték meg az EHF-kupát

Fazekas Nándort is alkalmazó német VfL Gummersbach nyerte a férfi kézilabda EHF-kupát, miután összesítésben öt góllal legyőzte a szlovén bajnok Velenjét.

Az első mérkőzést idegenben, 29-28-ra nyerte meg a Gummersbach, amely a németországi visszavágón is jobb volt a friss szlovén aranyérmes RK Gorenje Velenjénél: az egyaránt hét gólig jutott Momir Ilics és Vedran Zrnic vezetésével a szünetben már nyolc góllal vezetett, végül 26-22-re diadalmaskodott, így ötgólos különbséggel szerezte meg a férfi kézilabda EHF-kupát.

A német együttes nem kevesebb mint 26 évet várt egy újabb európai kupadiadalra, és 1991-es bajnoki győzelme után első trófeáját nyerte meg két magyar játékossal, Fazekas Nándorral, valamint az osztrák válogatott Szilágyi Viktorral a soraiban.

Van ok az ünneplésre (MTI/EPA)

Van ok az ünneplésre (MTI/EPA)

A magyar válogatott kapus – aki a következő szezonban már az MKB Veszprémet erősíti – ezúttal nem kapott lehetőséget, miután kollégája, Goran Sztojanovics jól védett, 18 lövést fogott. Szilágyi a visszavágón egy gólt lőtt.

Az EHF-kupa tehát a Gummersbaché, míg a BL-t a Ciudad Real, a KEK-et a szintén spanyol BM Valladolid, a Challenge-kupát pedig a román házidöntőben a UCM Sport Resita hódította el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik