Élet-Stílus

Ancelotti BL-t nyerne a Chelsea-vel

Az AC Milantól nyolc év szolgálat után távozó Carlo Ancelotti alighogy elkötelezte magát a Chelsea-hez, jelezte: új klubjával Bajnokok Ligáját szeretne nyerni.

Carlo Ancelotti játékosként (1989, 1990) és szakvezetőként (2003, 2007) egyaránt kétszer nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot az AC Milannal, és a legfontosabb célja, hogy a Chelsea-t is Bajnokok Ligája-diadalra vezesse.

A londoniak eddig nem volt nagy szerencséjük a BL-ben, négyszer az elődöntőben buktak el, és 2008-ban hiába jutottak el a fináléig, ott a Manchester United a tizenegyesrúgások során kiénekelte a sajtot a szájukból…

„Szép teljesítmény a Chelsea-től, hogy hat év alatt ötször jutott el az elődöntőig, de most már fel kell érnünk a csúcsra” – így Ancelotti, aki július elsején áll munkába új állomáshelyén.

„Egyértelműen a végső győzelem a célom az új csapatommal. Szerintem a Bajnokok Ligája a legfontosabb versenysorozat, nem véletlen, hogy a kontinens összes csapata meg akarja nyerni… Nekem játékosként és edzőként is sikerült, nem is egyszer, így tudom, milyen csodás érzés Bajnokok Ligája-győztesnek lenni, és szeretném, ha Londonban is megtudnák.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik