Élet-Stílus

A Red Wings nyerte a második meccset is

A címvédő Detroit Red Wings másodszor is 3-1-re nyert a vendég Pittsburgh Penguins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjében.

Támadólag lépett fel az első meccsen szerencsés gólokat szerző hazai együttes, majd a harmad közepétől felpörgött a Penguins is, és Kronwall kiállítása alatt megszerezte a vezetést.

Malkin lövése a menteni igyekvő Stuart botjáról pattant be. Az orosz csatárnak ez volt a 30.pontja a playoff-ban, ezzel az első helyen áll.

A szünet után kis híján növelte előnyét a vendégsereg, ám Malkin a kapuvasat találta el. A Red Wings azonban így is egyenlített: Ericsson távoli lövését nem látta a kapus Fleury, mert takarták előle a kilátást.

És még nem volt vége! Egy kapu előtti kavarodás végén Filppula fonákkal emelt a hálóba. A Pittsburgh újabb kapuvasat lőtt, de a játékrész végén örülnie kellett, hogy nem került nagyobb hátrányba, lévén a címvédő veszélyes támadásokat vezetett.

Lidström és Abdelkader öröme: kettővel megy a Red Wings (MTI/EPA)

Lidström és Abdelkader öröme: kettővel megy a Red Wings (MTI/EPA)

A harmadik harmad elején Crosby találta el a vasat, majd a hazai csatár, Zetterberg a gólvonalról mentett. A következő támadásból a Detroit növelte előnyét: Abdelkader váratlan lövésének nyúlt mellé Fleury.

A csatár az előző találkozón lőtte élete első NHL-gólját, most pedig a másodikat. A folytatásban az érett játékot bemutató Red Wings magabiztosan őrizte előnyét, és hozta a második hazai összecsapását is.

Az utolsó másodpercekben két sztár, Zetterberg és Malkin ökölcsatája színesítette a finálét.

stanley-kupa, 2. mérkőzés

Detroit Red Wings-Pittsburgh Penguins
3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Gól: Ericsson (25.), Filppula (31.), Abdelkader (43.), illetve Malkin (17.)
A párharc állása: 2-0 a Red Wings javára.
A következő mérkőzést magyar idő szerint szerda hajnalban rendezik Pittsburghben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik