Élet-Stílus

Beckham nem megy Londonba

A Serie A vasárnapi zárófordulója egyszersmind David Beckham utolsó „munkanapja” is volt a Milan színeiben, mivel az angol sztárfutballistát eddig adta kölcsön a milánóiaknak a Los Angeles Galaxy.

Beckham, aki az angol válogatottság meghosszabbítása, végcélként pedig a 2010-es vb-részvétel reményében igazolt átmenetileg vissza Európába, elégedetten nyilatkozott Firenzében, a Fiorentina felett aratott 2-0-s győzelmet követően:

“Fantasztikus hat hónapot töltöttem a Milanban, nagyon hasznos időszak volt, de most vissza kell mennem a Galaxyhez.”

“A szerződésem ugyanis kötelez. Július 11-én már a tengerentúli előszezonom kezdődik” – mondta a játékos, aki egyszersmind kizárta annak lehetőségét, hogy szigetországi klubban futballozzon a jövőben akármikor is.

Beckham nem vallott szégyent Milánóban (Ansa)

Beckham nem vallott szégyent Milánóban (Ansa)

“Semmi esély rá, hogy visszatérjek az angol labdarúgásba” – így Beckham, akinek esetleges szerepvállalása a Chelsea-nél az után merült fel, hogy hírek szerint vezetőedzőnek a londoni klubcsapathoz szerződik a Milant nyolc év után maga mögött hagyó Carlo Ancelotti.

“A Milannál Carlo hihetetlenül barátságosan bánt velem, nagy hálával tartozom neki azért, ahogyan fogadott, ahogyan segített csapattaggá válásomban” – jelentette ki Beckham. Az angol középpályás ugyanakkor nyitva hagyta a kaput egy korábbi csapata, a Real Madrid irányában, ahol a régi-új elnök, Florentino Pérez várható újraválasztása a futballista számára kedvező fejleményt jelenthet:

“Még nem tudom, mit hoz a jövő” – idézte a Marca Pérez szavait, aki annak idején éppen a “galaktikusok”, azaz csupa világhírű játékos – így Figo, Zidane, Ronaldo és Beckham – odacsábításával tette fajsúlyossá első regnálását a blancóknál 2000 és 2006 között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik