Élet-Stílus

A Werder nem maradt trófea nélkül – videó

A Werder nyerte a Német-kupát, miután a berlini fináléban 1-0-ra legyőzte a Leverkusent. A bajnokságban az elvárások alatt teljesítő brémaiak ezzel biztosították helyüket a nemzetközi porondon.

A berlini döntőben mindkét csapat odatette magát az elején: a leverkuseniek az első öt percben beszorították a zöld-fehéreket, akik viszont a problémás periódust átvészelve, átvették a játék irányítását.

Prödl fejese és Frings távoli emelése illetve lövése után a Bayer játékosai kerültek ziccerbe, de Renato Augusto hiába kevert remekül a jobboldalon, visszagurítása után Helmes csúnyán mellé gurított. Több volt benne.

A félidő hajrájában Naldo és Diego is villant, viszont Adler remekelt a kapuban, így gól nélkül múlt el az első negyvenöt perc.

Bremen-Leverkusen: I. félidő

A folytatásban Baumann és Barnetta riogatott, majd Özil percei következtek: a német-török középpályás előbb remekül lépett el Castro mellett, okosan visszatett labdájára viszont nem érkeztek a csatárok – a fiatal támadó középpályás így négy perccel később magára vállalta a befejezést is.

Az 58. percben Pizarro remek visszafejelt labdájával Diego úgy indult meg a tizenhatos előterében, hogy három védőt is magára vont. Laposan balra passzolt, ahol Özil érkezett; a középpályás a tizenhatoson belül érve ballal a kapuba lőtt. A Friedrichen megpattanó lövésnél Adlernek esélye sem volt.

Bremen-Leverkusen: Özil gólja

A gól után a Werder visszavett a tempóból, s bár a Bayer igyekezett az egyenlítésért, ez még úgy sem sikerült, hogy a hajrában Bruno Labbadia Kroost, és a korábban Brémában is megfordult Európa-bajnok Hariszteaszt is a pályára küldte.

Az UEFA-kupában a döntőben alulmaradó Werder – amelynek ez volt a hatodik kupadiadala – sikerének köszönhetően a következő szezonban indulhat az Európa Ligában.

német-kupa, döntő

Werder-Leverkusen 1-0 (0-0)
Berlin, 72 954 néző. Vezette: Fleischer
Gól: Özil (58.)
Leverkusen: R. Adler – Castro (Hariszteasz, 85.), M. Friedrich, Sinkiewicz, Kadlec – Rolfes – Renato Augusto, Vidal (Kroos, 85.), Barnetta – Kiessling, Helmes
Bremen: Wiese – C. Fritz, Prödl, Naldo, Boenisch – Baumann (Niemeyer, 60.) – Frings, Özil (Ciolisz, 87.) – Diego – Pizarro, Hugo Almeida (Rosenberg, 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik