Élet-Stílus

Sólyom köszöntötte Kocsis Zoltánt

Sólyom László köztársasági elnök köszöntötte születésnapi koncertje után Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművészt, a Nemzeti Filharmonikusok (NFZ) főzeneigazgatóját, hagyományos születésnapi koncertje után, szombat este a Művészetek Palotájában.

Joseph Haydn halálának 200. évfordulója előestéjén a zeneszerző műveiből játszott a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A köztársasági elnök arról beszélt: Magyarországon sokkal több jó van, mint amennyi nyilvánosságot kap. “Mindenhol lehet találkozni olyan ‘szigetekkel’, ahol színvonal van és tisztességesen történnek a dolgok. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ilyen ‘sziget’, ahol a jóakaratú emberek összefognak” – mondta.

Kocsis Zoltán Pablo Casals katalán csellistától és karmestertől idézett: “Hálásaknak kell lennünk egyetlen szépen eljátszott hangért”. Azt hiszem Perényi Miklós és fia, Perényi Benjamin kezéből sokkal több szép hang szólalt meg. És főként hálásak lehetünk a tiszteletbeli magyarnak, Joseph Haydnnak, aki ezeket a csodálatos remekműveket megalkotta, és ma és egész évben ezeket játszhatjuk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik