Élet-Stílus

A Vasas maradt a magyar vízilabda trónján

A címvédő Vasas péntek este két góllal nyert Egerben a férfi vízilabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén, ezzel sorozatban harmadszor lett aranyérmes.

A negyedik összecsapás előtt 2-1-re vezető Vasas be akarta fejezni a döntős szériát, s azzal a szándékkal érkezett Egerbe, hogy begyűjti a címvédéshez szükséges harmadik sikerét is.

Két-két rontás után, az ötödik akcióból született az első gól: szerzője a megúszás után eredményes Varga Dénes volt (0-1). Két perccel az első szünet előtt Hegedűs Gábor egyenlített, majd a kanadai légiós, Aaron Feltham a vezetést is megszerezte az Egernek, ám az ifjabbik Varga fivér, amikor már csak öt másodperc volt hátra, újfent bevette Szécsi Zoltán kapuját.

A volt egri Kis Gábor centerből bombázott előző csapata hálójába, Biros Péter büntetőből egalizált (3-3) a második negyed nyitányaként, majd a már harmadszor is hihetetlenül magabiztos Varga Dénes és Bárány Attila gólváltásával lett 4-4, Feltham távoli lövése után azonban ismét a hazaiak vezettek.

GALÉRIA

GALÉRIA

Nem sokáig: Hosnyánszky Norbert ötméterese nyomán a kapufáról kijött ugyan a labda, a szemfüles Tóth Márton azonban célba juttatta, ezzel lett 5-5. A nagyszünetre is maradt a döntetlen, mert miután Nyéki Balázs elemi erővel vágta a hálóba a labdát, az ellentámadás végén az idősebbik Varga, azaz Dániel Szécsit – aki a gólvonal mögé húzta a labdát – a pólóban egyébként nem létező öngólra kényszerítette (6-6).

Csaknem a fele lefutott már a harmadik nyolc percnek, amikor Kovács Róbert távolról is nagyon pontosnak bizonyult, átellenben emberelőnyből Hosnyánszky cselekedett hasonlóan precízen (6-8), és mivel az Eger kevésbé összeszedetten vízilabdázott e játékrészben, eldőlni látszott a meccs, egyúttal a bajnokság…

Különösen, hogy Hosnyánszky bombájával a zárónegyedben már három gólra hízott a vendég Vasas előnye (6-9). A hazaiak passzivitásban, helyzetrontásokban, zavarodottságban megmutatkozó „elernyedését” Biros kPéter kíméletlen lökete megszakította ugyan (7-9), ám többre nem futotta erejükből.

Varga Dénesnek azonban, aki védő híján nyugodtan ejthetett, igen (7-10). Hegedűs a legvégén még Nagy Viktor kapujába csúsztatott (8-10), ez azonban már csak az eredmény kozmetikázására volt jó. Nyert, és ismét bajnok a Vasas.

Nyilatkozatok

Földi László, a Vasas vezetőedzője:
“Az öröm, a boldogság napja a mai, az egész évi munkánk jutalma a siker, amiért fantasztikusan sokat tettek a srácok. Köszönet a családoknak, a barátoknak, a végig mellettünk-mögöttünk álló szurkolóinknak is. Ezzel a meccsel sorozatban a harmadik magyar bajnokságunkat is megnyertük.”

Gerendás György, az Eger vezetőedzője, aki piros lapos eltiltása miatt nem ülhetett csapata kispadján:
“A Vasas nagyon jó csapat, megérdemelten lett bajnok.
Az Eger a sorozat egészében szintén nagyon jól teljesített, ezért gratulálok az én játékosaimnak is, de tény: az a csapat, amely a döntő mindegyik meccsén két-három-négy buta hibát elkövet, nem nyerhet bajnokságot.”

Ob I, döntő, 4. mérkőzés:
ZF-Eger – TEVA-VasasPlaket 8-10 (2-2, 4-4, 0-2, 2-2)
Gól: Feltham, Biros, Hegedűs 2-2, Bárány, Nyéki 1-1, illetve Varga Dé. 4, Hosnyánszky 2, Kis, Tóth, Varga Dá., Kovács 1-1
A párharcot a Vasas nyerte, 3-1-re.

Végeredmény: 1. TEVA-VasasPlaket, 2. ZF-Eger, 3. Domino-Honvéd, 4. Aprilia-FTC-Fischer Klíma, 5. Szeged-Beton VE, 6. UNIQA-UTE, 7. Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért, 8. BVSC-Zugló
9. OSC-Opus Via, 10. Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP, 11. Bodrogi Bau-Szentesi VK, 12. (kiesett) Androbau-Fehérvár Póló SE.

Az elmúlt tíz év bajnokai:
1999: BVSC
2000: FTC
2001: Domino-BHSE
2002: Domino-BHSE
2003: Domino-BHSE
2004: Domino-BHSE
2005: Domino-BHSE
2006: Domino-BHSE
2007: TEVA-VasasPlaket
2008: TEVA-VasasPlaket
2009: TEVA-VasasPlaket

Ajánlott videó

Olvasói sztorik