Élet-Stílus

Szávay legyőzte Venus Williamst

Megszületett az év második Grand Slam-versenyének eddigi legnagyobb meglepetése: a 29. helyen kiemelt Szávay Ágnes 6:0, 6:4-re legyőzte a harmadikként rangsorolt amerikai Venus Williamst és bejutott a nyolcaddöntőbe.

A világranglistán 31. magyar játékos – akinek ez pályafutása legjobb Roland Garros-eredménye – 1 óra 21 perc alatt nyert a volt világelső ellen.

Az első szettben a Vasas teniszezője valósággal lesöpörte a Roland Garros salakjáról hétszeres Grand Slam-győztes riválisát és harminc perc alatt nullra nyerte a játszmát.

Szávay legyőzte Venus Williamst 1

Szávay remekül szervált, amerikai ellenfele bréklabda közelébe sem került az első szettben. A folytatásban már nem hibázott annyit az idősebbik Williams-nővér, kiegyenlítetté vált a játék, 3:3-ig fej-fej mellett haladtak.

Ekkor a meccsen először, és szerencsére utoljára elvesztette adogatójátékát Szávay. A magyar játékos ekkor sem zuhant össze, azonnal visszabrékelt, majd 5:4-es vezetésnél, Williams adogatásánál az első meccslabdáját kihasználta.

A húszesztendős Szávay a nyolcaddöntőbe jutásért a 20. helyen kiemelt szlovák Dominika Cibulkovával találkozik: eddig háromszor játszottak WTA-tornán egymás ellen és mindhárom meccset – 2007-ben – a magyar nyerte.

“Nagyon-nagyon boldog vagyok, egyenesen a felhőkben járok, de most rohanok, mert várnak a sajtószobában, aztán jöhet a párosmeccs Williamsék ellen” – mondta parádés győzelme után Szávay Ágnes.

párosban visszavágott williams

Szávay Ágnes és az argentin Gisela Dulko három játszmában kikapott az ötödik helyen kiemelt Williams-testvérektől a párosverseny második fordulójában.

Páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
V. Williams, S. Williams (amerikai, 5.)-Szávay, Dulko (magyar, argentin) 2:6, 6:1, 6:2

A találkozót a helyszínen nézte végig Szuper Levente, a jégkorong-válogatott kapusa, aki szabadidejében maga is szívesen ragad ütőt: “Szerencsére nem kellett izgulni. Venus szinte végig indiszponáltan játszott, míg Ági stabilan, keményen teniszezett. Remek érzés úgy kijönni a Roland Garrosra, hogy minden napra esik magyar siker. Szerda óta vagyok Párizsban, de már Szávay és Czink Melinda is bravúros győzelmeket aratott” – mondta az MTI-nek a hokis.

Győztek az esélyesek

A világranglistát vezető Dinara Szafina esélyeshez méltóan verte fiatal honfitársát: Anastasia Pavljucsenkova ellen is csak két gémet vesztett a világelső, aki eddigi három meccsén összesen hatot bukott el. A címvédő Ana Ivanovicsnak sem okozott gondot Ivita Benesova legyőzése, a szerb játékos 6:0, 6:2-vel jutott be a nyolcaddöntőbe.

A férfiaknál a madridi elődöntőben Rafael Nadalt megszorongató Novak Djokovics is hozta a kötelezőt. A selejtezőből érkezett ukrán Sztahovszkijt három sima szettben intézte el a szerb klasszis. A spanyol címvédő is nyolcaddöntős. Rafael Nadal a korábbi ranglistavezető ausztrál Lleyton Hewittot verte. A sorozatban ötödik győzelmére készülő spanyol teniszcsillag még nem vesztett játszmát a Roland Garroson.

Roland Garros
Női egyes, 3. forduló:
Szafina (orosz, 1.)-Pavljucsenkova (orosz, 27.) 6:2, 6:0
Szávay (29.)-V. Williams (amerikai, 3.) 6:0, 6:4
Ivanovic (szerb, 8.)-Benesova (cseh, 32.) 6:0, 6:2
Cibulkova (szlovák, 20.)-Dulko (argentin) 6:4, 6:2
Rezai (francia) – De Brito (portugál) 7:6, 6:2

Férfi egyes, 2. forduló:
Djokovic (szerb, 4.)-Sztahovszkij (ukrán) 6:3, 6:4, 6:1
Kohlschreiber (német, 29.)-Ferrero (spanyol) 6:4, 2:6, 6:4, 6:7, 6:3

Férfi egyes, 3. forduló:
Nadal (spanyol, 1.)-Hewitt (ausztrál) 6:1, 6:3, 6:1
Hanescu (román, 30.)-Simon (francia, 7.) 6:4, 6:4, 6:2
Verdasco (spanyol, 8.)-Almagro (spanyol, 31.) 6:2, 7:6, 7:6
Davigyenko (orosz, 10.)-Wawrinka (svájci, 17.) 6:3, 4:6, 6:3, 6:2
Gonzalez (chilei, 12.)-Ouanna (francia) 7:5, 6:3, 7:5
Cilic (horvát, 13.)-Stepanek (cseh, 18.) 6:1, 7:6, 6:3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik