Élet-Stílus

Briatore megveszi a Renault-csapatot?

Sajtóértesülések szerint a Renault F1-ből való kiszállása esetén sem tűnne el feltétlenül a mostani csapat, ugyanis a főnök, Flavio Briatore átvenné az alakulatot.

Az olasz Autosprint és a holland Formule 1 Race Report is arról ír, hogy a csapatfőnök, Flavio Briatore átveheti a Renault gyári csapatát, ha a francia gyártó kiszáll az F1-ből.

A Renault-t keményen érintő gazdasági válság, a 2006 utáni középszerű eredmények, a fő szponzor, az ING biztos és Fernando Alonso valószínű év végi távozása, és persze a 2010-re bevezetett szabályok miatt cseppet sem lenne meglepő, ha a francia gyártó távozna a Forma-1-ből.

Nem tűnne el a csapat (MTI/EPA)

Nem tűnne el a csapat (MTI/EPA)

A Renault távozása azonban nem feltétlenül jelentené a teljes megszűnést, ugyanis az alakulatot 20 éve irányító Flavio Briatore Ross Brawnhoz hasonlóan állítólag megvásárolhatná az enstone-i csapatot. Az Autosprint szerint a Renault motorszállítóként továbbra is szerepet vállalna.

A lap a Renault jelenlegi tesztpilótáját, a GP2-ben részt vevő francia Romain Grosjeant említi a Briatore-csapat egyik lehetséges versenyzőjeként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik