Élet-Stílus

A címvédés küszöbén a Vasas

A bajnok Vasas nyerte férfi vízilabda ob I döntőjének harmadik összecsapását az Eger ellen, ezzel 2-1-re vezet az egyik fél három győzelméig tartó párharcban.

Az Eger kezdett eltökéltebben, s a remekül centerező Bárány Attila révén már az első akciójából vezetést szerzett. Ugyancsak a vendégegyüttes volt az, amelyik már első emberelőnyével élt, s a világbajnok Varga II. Zsolt alsósarkos bombája nyomán máris 0-2-öt mutatott az eredményjelző.

Az olimpiai bajnok Varga Dénes fórból szépített, de Hárai Balázs és Bundschuh Erik góljaival az egri csapat mehetett tetemes előnnyel az első pihenőre (1-4).

A Vasas elsüllyesztette az Egert (MTI/EPA)

A Vasas elsüllyesztette az Egert (MTI/EPA)

A piros lapja miatt eltiltott Gerendás György nélkül, segítője, Tóth Kálmán irányításával játszó Eger a folytatásban is motiváltabbnak tetszett Földi László együttesénél, mégis a Vasas szépített a szemfüles Tóth Márton jóvoltából.

Ugyanő harcolta ki azt a büntetőt is, aminek kihasználásával Katonás Gergő szépített: 3-4-re felzárkózott a hazai gárda. Mivel azonban a kölcsönös rontások percei következtek ezt követően, a nagyszünetig már nem változott az eredmény.

Az ötperces pihenő közben érkezett a hír: a fegyelmi bizottság Gerendást az egri „verbális csúcsalakításért” 3 mérkőzésre eltiltotta, emellett 40 ezer forintos pénzbírsággal is sújtotta.

Biros Péter sikeres ötméterese vezette be a harmadik játékrészt (3-5), Kovács Róbert az öz a négy elleni szituációban érvényesítette a létszámfölényt, majd a pekingi ötkarikás győztes Kis Gábor szépségdíjas találattal egyenlített (5-5).

Válaszul Nyéki Balázs „csúsztatott” Nagy Viktor keze alatt a kapuba, a tavaly olimpiai bajnokká előlépett Hosnyánszky Norbert azonban látványos kapufás bombával egalizált (6-6).

A negyedik negyedben Kis duplázott elsőként: megúszás után átlövésből fordította meg 7-6-ra az állást – először vezetett a Vasas. Kölcsönös üresjáratokat követően bő két perccel a vége előtt Tóth bravúros csavargólja döntött (8-6), mert innen már nem volt visszaút az Eger számára, a hevesiek zárótalálata a pólómatematika nyelvén szólva már nem osztott, nem szorzott.

Nyilatkozatok

Földi László, a Vasas vezetőedzője:
„Nem először fordul elő, hogy elengedjük az elején az ellenfelet, ennek okát ki kell derítenünk, ugyanakkor a csapat erejét mutatja, hogy 1-4-ről is fel tudtunk állni, s utána már kontroll alatt tartottuk a meccset, még azzal együtt is, hogy az Eger kihasználta a hibáinkat.”

Gerendás György, az Eger vezetőedzője:
„Pocsék érzés volt a kispadtól távolról nézni a meccset… Csalódott vagyok, s ezúttal nem is érdemeltünk győzelmet, mivel egy ilyen nagyszerű kezdés után felsegítettük a már padlón levő ellenfelet. Ez megengedhetetlen.”

A negyedik mérkőzést pénteken, 19:30 órától játsszák Egerben.

Döntő, 3. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger 8-7 (1-4, 2-0, 3-2, 2-1)
Gól: Kis, Tóth 2, Varga Dé., Katonás, Kovács, Hosnyánszky 1, ill. Biros, Bárány, Varga II., Hárai, Bundschuh, Nyéki, Decker 1-1
Összesítésben 2-1-re vezet a Vasas.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik