Élet-Stílus

Simán győzött volna Overdose

A magyar csodaló sérülése miatt nem indult a hétvégén a 100 ezer font összedíjazású Temple Stakes-en. A győztes a dombos pályán meglehetősen gyenge idővel diadalmaskodott, nyugodtan kijelenthető, hogy Overdose egészségesen tönkreverte volna a mezőnyt.

Néhány hete bizonyossá vált, hogy nem állhat rajthoz a Haydock Parkban, a május 23-ára tervezett következő futamon Overdose, az eddigi mind a 12 versenyén veretlen magyar ló, mivel teljesen nem jött rendbe bal első lába, amelyre egy hete elkezdett sántítani.

A szombati versenyt végül a Look Busy nevű ló nyerte meg. A győztes 1,04 feletti idővel teljesítette a 1000 méteres távot. Az elég gyenge idejéről sokat elmond, hogy a tavalyi első 57,1 másodperccel diadalmaskodott. Overdose néhány hete 54,6-os idővel nyert a Kincsem Parkban, így kijelenthető, hogy az enyhe lejtőket és emelkedőket is beszámítva a magyar ló simán verte volna a mezőnyt.

Lábadozik (PannoniaOverdose.hu)

Lábadozik (PannoniaOverdose.hu)

Egyelőre kérdéses, hogy melyik futamon szurkolhatunk legközelebb Overdose-nek, ezzel kapcsolatban a tulajdonos sem tudott pontos információkkal szolgálni. Annyi bizonyos, hogy a júniusi két ascoti versenyen sem állhat rajthoz a magyar ló. A tulajdonos Mikóczy Zoltán néhány napja úgy nyilatkozott, hogy Overdose „csak 100 százalékos egészségi állapotban jelenhet meg a világ legnagyobb versenyein”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik