Élet-Stílus

Mourinho évi 10 millió euróért marad az Internél

José Mourinho egy évvel meghosszabbította a szerződését az Interrel, ezzel végérvényesen eldőlt, hogy a portugál edző nem szegődik a Real Madridhoz.

Az klub közleményben számolt be a megállapodásról. Immár hivatalos, hogy az FC Portóval korábban UEFA-kupát és Bajnokok Ligáját is nyert szakvezető – eredeti kontraktusát egy évvel meghosszabbítva – 2012-ig marad az Inter kispadján.

Marad Milánóban (MTI/EPA)

Marad Milánóban (MTI/EPA)

A hírek szerint a Real Madrid elnöki posztjáért nagyon jó eséllyel harcba szálló Florentino Perez szívesen látta volna Mourinhót a királyi klub kispadján, erre reagálva, a portugálhoz szintén ragaszkodó Massimo Moratti Inter-elnök „feljavított” szerződést ajánlott a Chelsea korábbi trénerének, aki azt el is fogatta.

Olaszországból származó információk szerint a jövőben José Mourinho 10 millió eurót keres majd szezononként.

A 46 esztendős szakember 2007 szeptemberében távozott a Chelsea-től, amellyel két bajnoki címet, két angol Ligakupát és FA-kupát is nyert, majd 2008 júniusában szerződött Milánóba.

A kék-feketékkel első szezonjában mindjárt Szuperkupa-győztes és bajnok lett. Az Interrel ez idáig 7 vereség és 11 döntetlen mellett 29 meccset nyert meg, ez 61,7 százalékos teljesítmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik