Élet-Stílus

Diego a Juventusban, Gomezt is elvitték

Hivatalosan is a torinói együttesé a Werder Bremen brazil irányító középpályása, Diego öt évre kötelezte el magát új csapatához. A Bayern München lemaradt az apró termetű brazilról, de ők sem tétlenkedtek, Toni, Klose és Olic mellé újabb csatárt igazoltak.

Már az elmúlt két átigazolási időszakban megkörnyékezte a Juventus a brémaiakat, de nem sikerült Olaszországba csábítaniuk a brazil középpályást. Nem Diegón, hanem a Werder Bremen vezetőin múlt a megállapodás, akik végül csak azért adták be a derekukat, mert az olasz klub 24,5 millió eurót fizet.

A Juventus öt évre igazolta le Diegót, akivel a Werder Bremen az UEFA-kupa utolsó döntőjében kikapott a Sahtar Donyecktől. A 24 éves irányító szerződése az olaszok közleménye szerint július 1-én lép érvénybe, s 2014. június 30-án jár le. A Juventus három részletben fizeti ki a brémaiaknak a 24,5 milliós vételi díjat: 14 millió eurót július 1-én, további 5,5 milliót egy évvel később, a fennmaradó 5 milliót pedig 2011. július 1-én utalja át. A torinóiak további 2,5 millió eurót kötelesek fizetni a németeknek, ha a játékos megfelelően teljesít a csapatban.

Diego a Juventusban, Gomezt is elvitték 1

Az idén az UEFA-kupa mellett a Német Kupában is döntős brémaiak 2006-ban 6 millió euróért vásárolták meg őt az FC Portótól. A német bajnokságban 84 lépett pályára a brémaiak mezében, és 38 gólja mellett 31 asszisztot is kiosztott.

Gomez a Münchené

„Kétszer már sikerült, harmadikra úgy döntött, hogy itt hagy minket” – nyilatkozta a VfB Stuttgart sportigazgatója, miután Mario Gomez megállapodott a Bayern Münchennel. A svábok támadója 2013-ig írt alá a német rekordbajnokhoz, amely idén „csak” a második helyen végzett a bajnokságban, éppen a Stuttgartot megelőzve.

Német lapjelentések szerint 30 millió eurót fizettek a bajorok, ami rekordnak számít a Bundesligában. A korábbi csúcsot az Owen Hargreavesért (Manchester United) fizetett 25 millió jelentette.

“Remekül éreztem magam Stuttgartban – nyilatkozott a 23 éves Gomez. – Tudom, sok rajongó nem fog örülni a döntésemnek, de remélem, csak a szépre emlékeznek majd. ” A 23-szoros válogatott támadó a vasárnap befejeződött szezonban bronzérmet szerzett a stuttgartiakkal, s 24-szer volt eredményes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik