Élet-Stílus

Végleg szakított csapatával Talma

Véglegessé vált Talmácsi Gábor és a Balatonring Team szakítása. A világbajnokot egy magyar motoros pótolhatja a csapatnál.

Ezt a 125 kcm-es kategóriában 2007-ben bajnok, idén már a 250-esek között szereplő magyar versenyző és Jorge Martínez Aspar spanyol csapattulajdonos közös sajtótájékoztatón jelentette be a szomorú hírt.

“Nem tudtunk megegyezni, a médiajogokat nagyon fontosnak tartjuk” – mondta a 28. születésnapját csütörtökön ünneplő magyar motoros. “Egyelőre nem tudom, milyen folytatás lesz, mindenesetre erről még nem szeretnék beszélni.” Talmácsi elmondta, úgy érzi, ahogy a korábbiakban, most is helyesen döntött a további sorsát illetően.

Végleg szakított csapatával Talma 1

Aspar egy kérdésre válaszolva kifejtette, nagyon sajnálja, hogy nem sikerült megegyezni, de nem fog akadályt gördíteni Talmácsi útjába, ha még az idén más csapathoz akar menni.
“Ebben az esetben nekem kell ezt aláírni, de barátságban váltunk el, a múltról nem beszélünk, csak a jövőre tekintünk” – fogalmazott a spanyol csapattulajdonos. “Szeretnék folytatni a projektet, és már holnap bejelentjük, ki lesz az a magyar pilóta, aki Gábor helyére kerül a Balatonring Teamben. A Balatonring is fel fog épülni, ráadásul még nagyobb lesz, mint azt korábban terveztük. “

Talmácsi május 14-én hozta nyilvánosságra, hogy négy nappal korábban szerződést bontott a Balatonring Teammel. Ennek okaként a beígért második motor hiányát és a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatását jelölte meg. A csapat, illetve annak vezetője 15-én visszautasította, egyben minden alapot nélkülözőnek nevezte a vádakat. Ezt követően utazott Martínez Budapestre, de a hétfői személyes egyeztetés nem vezetett eredményre.

A magyar pilóta az idén három futamon indult és összesen 28 pontot gyűjtött: az idénynyitó katari futamon tizedik, a japán GP-n negyedik, a jerezi Spanyol Nagydíjon pedig a hetedik lett. A világbajnokságon így jelenleg egy magyar, Tóth Imre versenyez, aki szintén a negyedliteresek között indul.

Hogy mit hoz a jövő, az egyelőre nagyon bizonytalan. A sajtótájékoztatón Talma sem volt bőbeszédű, korábban viszont már elmondta, hogy Stefano Favaro több csapattal is tárgyal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik