Élet-Stílus

Kizárhatják a válogatottból Janicsékat

Storcz Botond szövetségi kapitány hétfőn azt mondta: keddig ad haladékot a női kajakválogatott szolnoki edzőtáborából egyelőre hiányzó versenyzőknek - köztük Kovács Katalinnak és Janics Natasának -, ha addigra sem érkeznek meg, kizárják magukat a nemzeti együttesből.

A szakvezető korábban a Tisza-parti bázist jelölte ki a nők központi felkészülési helyszínéül a jövő hétvégi, szegedi Világkupára, a közös táborozás elvileg hétfőn indult. Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai ott is vannak Szolnokon, Csipes Ferenc csoportja (benne többek között Kováccsal és Kozák Danutával), valamint a Kovács László edzette Janics Natasa azonban jelenleg még Szegeden készül.

“Azt mondták, ők a Vk helyszínén akarnak tréningezni, én viszont ragaszkodom a szolnoki, központi edzőtáborhoz. Már a múlt héten is egyeztettem az edzőkkel és a klubvezetőkkel erről a kérdésről, de úgy tűnik, nem sikerült közös nevezőre jutnunk. Számomra elfogadhatatlan, hogy a válogatott tagjai külön készüljenek. Bízom benne, hogy holnap délelőttre mindenki megérkezik Szolnokra és elkezdődhet a közös munka” – mondta az MTI-nek Storcz.

Első komoly versenyére készül az új kapitány (MTI)

Első komoly versenyére készül az új kapitány (MTI)

Arra a kérdésre, hogy ha ez mégsem történik meg, annak milyen következményei lesznek, a kapitány azt válaszolta: “Akkor az érintett versenyzők kizárják magukat a válogatottból. Egyelőre a Világkupára vonatkozóan, de lehet, hogy hosszabb időre.”

A “szegedi” kajakosok csatlakozása amiatt is fontos lenne, mert Storcz Fábiánnét jelölte ki a K-4 500 m-es számra készülő hazai egység tréningjeinek irányítására. A csapat a Benedek Dalma, Paksy Tímea, Kozák, Kovács, Janics ötösből kerül majd ki.

“Ebben a kérdésben először egyeztetni szeretnék a három edzővel, aztán ha nem sikerül mindenki számára elfogadható megoldást találnunk, akkor nekem kell kijelölnöm az indulókat” – fogalmazott Storcz, hozzátéve, a négyes-kérdés napirendre kerülésének előfeltétele, hogy a versenyzők felvegyék a munkát a szolnoki edzőtáborban.

Storczot decemberben nevezték ki Angyal Zoltán utódjául, a szegedi lesz az első nagy versenye szövetségi kapitányként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik